Beşiktaş'ta Kevin-Prince Boateng corona virüs nedeniyle Almanya'ya gitti

Çin'in Wuhan kentinden çok kısa bir süre içerisinde dünyaya yayılan corona virüs spor organizasyonlarını da vurmuştu. Başta Süper Lig olmak üzere dünyaca ünlü ligler ertelenmişti. Yaşanan gelişmenin ardından ülkelerine dönmek isteyen yabancı oyunculara ise tedbir gerekçesiyle kulüplerden izin çıkmamıştı. Ancak Beşiktaş Yönetimi, bir süre önce oyuncularına belli şartları kabul etmeleri halinde ülkelerine gidebileceklerini iletti. Beşiktaş'ta yönetimden izin çıkmasının ardından Kevin-Prince Boateng, ailesini de alarak Türkiye'den ayrıldı.

Giriş Tarihi 07 Nisan 2020, 10:56 Güncelleme 07 Nisan 2020, 10:56
Beşiktaş’ta Kevin-Prince Boateng corona virüs nedeniyle Almanya’ya gitti

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş Yönetimi, koronavirüs salgını nedeniyle uzun süredir ev karantinasında bulunan yabancı futbolcuların çağrıldıkları zaman geri dönmek koşuluyla ülkelerine gitmelerine izin verirken, bu hakkı kullanan ilk isim Kevin Prince Boateng oldu. Ganalı yıldız dün öğle saatlerinde eşi ve çocuğuyla birlikte Türkiye'den ayrıldı.

Ganalı oyuncu, İstanbul Valiliği'nden izin alarak özel uçakla 'Tahliye Uçuşu' konumuyla Türkiye'den ayrıldı. Boateng, ailesini de alarak daha önce uzun süre yaşadığı Almanya'ya gitti.

Ganalı olan oyuncunun Süper Lig'in durumu ve antrenmanların başlangıç tarihiyle ilgili bir karar verilene kadar Almanya'da kalmayı planladığı ifade edildi.

Beşiktaş'ta futbolcuların ülkelerine gidip gelme süreçleri de belirlendi. Buna göre gitmek isteyen oyuncu kendi ülkesinin Dışişleri Bakanlığı'ndan çağrı yaptıracak ve bu çağrı doğrultusunda İstanbul Valiliği'nden izin alarak tıpkı Boateng gibi özel uçakla 'Tahliye Uçuşu' konumuyla Türkiye'den ayrılabilecek. Yabancı oyuncular dönüşte ise 14 gün ev karantinasına girecek. Futbolcular tahmini antrenman başlama tarihine göre en az 15 gün öncesinden geri çağrılacak.

SIRADA LENS VAR

Liglerin erteleme kararı açıklandığından bu yana Beşiktaş Yönetimi'ne ülkesine dönmek istediğini belirten Jeremain Lens de, Boateng'in ardından ülkesi Hollanda'ya dönecek.