Galatasaray'ın yeni transferi Steven Nzonzi kimdir? Nzonzi kaç yaşında ve hangi takımlarda oynadı?

Galatasaray bir transferi daha bitirdi. Bir süredir Galatasaray'ın transfer gündeminde yer alan Steven Nzonzi KAP'a bildirildi. Taraftarlar şimdi Steven Nzonzi ile ilgili arama motorlarında araştırma yapıyor. Peki, Galatasaray'ın yeni transferi Steven Nzonzi kimdir? Nzonzi kaç yaşında ve hangi takımlarda oynadı? İşte Steven Nzonzi'nin kariyeri...

Giriş Tarihi 14 Ağustos 2019, 19:31 Güncelleme 14 Ağustos 2019, 22:39
Galatasaray’ın yeni transferi Steven Nzonzi kimdir? Nzonzi kaç yaşında ve hangi takımlarda oynadı?

İÇİNDEKİLER

Galatasaray İtalya'nın Roma takımında forma giyen Steven Nzonzi'yi KAP'a bildirdi. Sarı Kırmızılı kulüp Steven Nzonzi'nin kiralanması konusunda görüşmelere başlandığını KAP'a bildirdi. Bu nedenle taraftarlar Galatasaray'ın yeni transferi Steven Nzonzi kimdir sorusuna yanıt arıyor. Peki, Steven Nzonzi kaç yaşında ve hangi takımlarda oynadı? İşte hayatı...

GALATASARAY'IN YENİ TRANSFERİ STEVEN NZONZİ KİMDİR?

Steven Nzonzi, 15 Aralık 1988'da dünyaya gelmiştir. Nzonzi 30 yaşındadır. Steven Nzonzi, önlibero olarak zaman zaman da orta sahanın göbeğinde oynayabiliyor. Tam adı Steven N'Kemboanza Mike Christopher Nzonzi Kongo uyruklu futbolcu, 1,96 metre boyundaki fiziğiyle dikkat çekiyor.

Nzonzi, ilk olarak Fransa'nın Amiens takımının alt yaş gruplarında dikkat çekti. Amiens A Takımı'nda forma giymeye başladıktan sonra, 580 bin Euro transfer bedeliyle 2009 yılında Blackburn Rovers kulübüne transfer oldu.

İngiltere'de kısa sürede takibe alınan Nzonzi, 4,40 milyon Euro bonservisle Stoke City'e transfer oldu.

3 sezon boyunca Stoke City'de top koşturan yıldız futbolcu, 2015 yılında 8 milyon Euro transfer bedeliyle Sevilla takımının yolunu tuttu.

Sevilla'da gösterdiği performansla Fransa A Milli Futbol Takımı'nın da formasını giymeye başlayan Nzonzi, geçtiğimiz yaz 26,65 milyon Euro gibi yüksek bir bedelle İtalya'nın Roma takımına transfer olmuştu.

Nzonzi, Fransa A Milli Futbol Takımı'nın formasını 14 kez giydi.

İŞTE KAP AÇIKLAMASI

İşte Galatasaray'ın KAP'a açıklaması;

Profesyonel futbolcu Steven Mike Christopher Nkemboanza Nzonzi'nin kulübümüze geçici transferi konusunda futbolcu ve kulübü A.S. Roma S.P.A. ile resmi görüşmelere başlanmıştır.

Geçen sezon Roma formasıyla 39 maça çıkan 30 yaşındaki tecrübeli oyuncu, bu maçlarda 1 gol 2 asistlik performans sergiledi.