Radamel Falcao kimdir? Kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı? İşte Falcao'nun kariyeri...

Bir süredir Galatasaray'ın transfer gündeminde yer alan Radamel Falcao'nun Muslera'nın sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafa attığı yorum sosyal medyada çok konuşuluyor. Falcao'nun yorumuna binlerce kişiden cevap geldi. Şimdi taraftarlar merakla Galatasaray'ın transfer gündeminde yer alan Radamel Falcao kimdir sorusuna yanıt arıyor. Peki, Radamel Falcao kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı? İşte Radamel Falcao'nun hayatı...

Giriş Tarihi 08 Ağustos 2019, 02:20 Güncelleme 08 Ağustos 2019, 02:20
Radamel Falcao kimdir? Kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı? İşte Falcao’nun kariyeri...

İÇİNDEKİLER

Bir süredir ismi Galatasaray ile anılan Radamel Falcao, Galatasaray'ın Süper Kupa'yı kazandığı karşılaşmanın ardından kaleci Muslera'nın fotoğrafına taraftarı heyecanlandıran bir yorum yaptı. Cimbom'un sıcak temasta olduğu Radamel Falcao fotoğrafın altına,"Cimbombom" yazarak sosyal medyayı salladı. Taraftarlar şimdi Radamel Falcao kimdir sorusuna yanıt arıyor.

RADAMEL FALCAO KİMDİR?

Kolombiyalı futbolcu Radamel Falcao 10 Şubat 1986'da Santa Marta'da dünyaya geldi. Şu anda Ligue 1 ekibi AS Monaco forması giymektedir. Kolombiya millî futbol takımının da önemli oyuncularından biridir. Falcao, 2010-11 sezonunda Porto'yla, 2011-12 sezonunda ise Atlético Madrid'le Avrupa Ligi Kupası'nı kazanmıştır. Ayrıca Atlético Madrid'le 2012 UEFA Süper Kupası'nı da kazanmıştır.

Falcao, El Tigre ve UEFA Avrupa Ligi Kralı lakapları ile anılır. Yaşayan en iyi santraforlardan biri olarak kabul edilmektedir. 2011-12 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde çıktığı 14 maçta attığı 17 golle, 15 gol atan Jürgen Klinsmann'ın rekorunu kırmış ve Avrupa kupalarında bir sezonda en çok gol atan futbolcu olarak büyük bir başarıya imza atmıştır. Ayrıca 2 sezon art arda 2 farklı kulüpte UEFA Avrupa Ligi'ni kazanan ilk futbolcudur.Ayrıca eski futbolcu Radamel Garcia'nın oğludur.

Falcao, U17 millî takımında oynarken River Plate kulübünün ilgisini çekti ve 2003 yılında Arjantin kulübüyle sözleşme imzaladı. İlk maçına 19 yaşında çıkan Falcao, 2005-06 sezonunda 11 maça çıktı ve 7 gol attı. Ancak San Lorenzo maçında sakatlandı ve ikinci sezonunda form düşüklüğü yaşadı, 20 maça çıktı ve 3 gol attı. 2007-08 sezonunda Copa Libertadores'te mücadele etti ve çeyrek finalde Botafogo maçında hat trick yaptı. Yarı final maçında da Universidad de Chile'ye bir gol attı. Ligde Boca Juniors ile oynanan ünlü "Super Classico" derbisinde 1 gol attı. Falcao, 2008-09 sezonunda ligde 32 maçta 13 gol attı.

2013-14 sezonu başında, Ligue 1'de mücadele eden Monaco ile 5 yıllık anlaşmaya vardı.