Trabzonspor'un yeni transferi John Obi Mikel kimdir? Obi Mikel kaç yaşında, nereli?

Trabzonspor'dan yapılan açıklamada, John Obi Mikel ile anlaşma sağlandığı belirtildi. Yapılan transferin ardından futbolseverler Trabzonspor'un yeni transferi John Obi Mikel kimdir sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, Obi Mikel kaç yaşında, nereli? İşte Obi Mikel hakkında merak edilenler...

Giriş Tarihi 01 Temmuz 2019, 02:19 Güncelleme 01 Temmuz 2019, 02:20
Trabzonspor’un yeni transferi John Obi Mikel kimdir? Obi Mikel kaç yaşında, nereli?

İÇİNDEKİLER

Trabzonspor'dan yapılan resmi açıklamada "Serbest statüde bulunan, Nijerya Milli Takımının kaptanı, Profesyonel Futbolcu John Mikel Obi ile kulübümüze transferi konusunda bir yılı opsiyonlu olmak üzere 2+1 yıllık anlaşma sağlanmıştır." denildi. Yapılan bu transferin ardından taraftarlar "Obi Mikel kimdir?" sorusuna yanıt arıyor.

OBİ MİKEL KİMDİR?

John Michael Nchekwube Obinna ya da futbold dünyasından bilinen adıyla John Mikel Obi, 1987 yılında Nijerya'nın Jos kentinde dünyaya geldi.

32 yaşında ve 1,88 metre boyunda olan futbolcunun asıl mevkisi ön libero. Mikel ayrıca merkez orta saha ve on numara mevkilerinde oynayabiliyor.

Nijerya'da Plateau United takımında keşfedilen John Obi Mikel, Norveç'in Lyn kulübünün kadrosunda katıldı. Kısa sürede İngiliz kulüplerinin radarına giren Mikel, 2006 yılında tam 20 milyon Euro bonservis bedeliyle Chelsea'nin yolunu tuttu.

11 yıl boyunca Chelsea'nin başarısı için ter döken Nijeryalı futbolcu, 2019 kışında Çin'in TJ Teda takımına transfer oldu. Mikel'in Çin macerası kısa sürdü. 2019 yılında İngiltere'ye geri dönerek Middlesbrough ile sözleşme imzaladı.

John Obi Mikel, geçtiğimiz sezon Middlesbrough formasıyla 19 maçta sahaya çıkarken 1 gol kaydetti.