Yaşanan hakem hataları, TFF ve kurullarındaki gizli güçlerin oyunu mu?

Usta yazarlar Türk futbolundaki büyük tehlikeyi işaret etti! Turgay Demir: “Perde arkasında birileri kongre öncesi Yıldırım Demirören’i teslim almak istiyor... Amaç kendilerinin yöneteceği ekipleri işbaşına getirmek” Levent Tüzemen: “TFF’ye yönelik gizli bir operasyon mu var?” Ahmet Çakar: “Milyonlarca Euro’luk yatırım, MHK yüzünden adeta heba oluyor”.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ocak 2019 Güncelleme 23 Ocak 2019, 07:58
Yaşanan hakem hataları, TFF ve kurullarındaki gizli güçlerin oyunu mu?

İÇİNDEKİLER



Pazar günü oynanan Trabzonspor- Başakşehir maçındaki faiş hakem hataları ülke gündemine oturdu... Ünlü futbol yorumcuları, hataların arkasında farklı bir planın olabileceğini düşünüyor. Otoritelere göre, Yıldırım Demirören'i koltuğundan indirmek bir operasyon başlamış olabilir!

AHMET ÇAKAR: KİBİR, EGO VE MHK EYYAMI
Testiyi aşıyanla kıranı bir tutan MHK, VAR uygulamasında sınıfta kaldı. Her ne kadar Yusuf Namoğlu, "Ofsayttan gol yiyen takım yok" dese de VAR'a rağmen puanı çalınan takımlar oldu. Atamalarda da ciddi sıkıntı var. Örneğin Beşiktaş- Trabzon maçında 6 dakika uzatma veren Halil Umut Meler'e Trabzonspor yoğun tepki göstermişti. Hemen arkasından çok kritik Başakşehir maçına yine Meler'i vermek Trabzon'u tahrik etmektir. Bunlar takımların ve futbol kamuoyunun hakemlere inancını zayıflatıyor. Ayrıca çömez bir hakem Cüneyt Çakır'a "Tekrar incele, tekrar VAR'a git" dediğinde birden ego savaşları ön plana çıkıyor. Acı olan şu; milyonlarca euro yatırım yapılıyor ama takımların kaderleri kibir-ego ve MHK'nin eyyamı gibi davranışlarla heba oluyor.


LEVENT TÜZEMEN: AMAÇ TFF'Yİ İTİBARSIZLAŞTIRMA
YILDIRIM Demirören bugünden itibaren MHK'ya müdahale etmelidir. Hakemler VAR sistemine rağmen sonuca etki eden büyük hatalar yapıyorlar. Hakemler yetersiz mi? Yoksa TFF'ye yönelik gizli bir operasyon mu var? Yapılan hatalar Türk futbolunun dibine dinamik koymaya benziyor! G.Saray- Konya maçından sonra Kulüpler Birliği'nin açıklaması, ültimatom gibiydi. Belli ki Fikret Orman, Göksel Gümüşdağ ve Ali Koç'un önderliğinde yapılan bu tehditvari açıklama TFF'yi itibarsızlaştırmaya çalışan bir açıklamaydı. Eğer TFF'yi yıpratma politikasının içinde bazı hakemler bilerek hatalı kararlar vermeye çalışıyorlarsa bu Türk futboluna büyük zarar verir. Demirören'in MHK ve hakemlerle de bir toplantı yapıp "Ayağınızı denk alın" demesi gerekir.


TURGAY DEMİR: KARANLIK GÜÇLER İŞ BAŞINDA!
FUTBOL mahallesinde, puslu havayı seven çakallar cirit atmaya başladı. Hele hele aylardır 'Devletin desteklediği takım' algı operasyonuna maruz kalan Başakşehir ile bu ülkenin her türlü problemine duyarlı olan Trabzon insanının temsilcisi Trabzonspor'un maçı varsa yeme de yanında yat. Zemin bu kadar hazır olunca futbolun dehlizlerinde uykuya geçmiş olan ama gelecekle ilgili planlarından hiç vazgeçmeyen bir grup operasyonel güç hemen harekete geçti. Trabzonspor'un aleyhine büyük hakem hataları yapıldı. Bunlar bir yandan 'Devlet Başakşehir'i kolluyor' algısını oluşturmak isteyenlere hizmet ederken, diğer yandan da Trabzon şehrinden yetişmiş olan çok değerli siyasetçileri seçim öncesi hedef tahtası durumuna getirmeyi amaçlıyor.


TEPKİLER ÇOK BÜYÜK
Çok önemli hakem hatalarına sahne olan Başakşehir maçı sonrası Trabzonspor'un öfkesi dinmiyor... Bordo-Mavili taraftarlar, ligin bazı kişiler tarafından dizayn edildiğini ve özellikle MHK'nin bu senaryoda başrol oynadığını savunuyor. Yönetimden de maç sonrası buna benzer bir açıklama gelmişti.

YÖNETİM SÜRECİ İZLİYOR
Trabzon yönetimi, Başakşehir maçındaki skandal hakem hatalarından sonra süreci yakından izliyor... Bordo- Mavili yönetim ilk olarak sorumluların cezalandırılmasını istiyor. Aksi durumda tepkiler dozajı daha da artarak sürecek.