Usta otoriteler Fenerbahçe'nin diriliş formülünü verdi

Yağcıoğlu: Oyuncular gerçek performanslarına çıkartılmalı. Bilgiç: Oyun kalitesi artmalı. 2-3 transfer olabilir. Derelioğlu: Özgüven, en iyi transfer olur.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Aralık 2018 Güncelleme 30 Aralık 2018, 07:59
Usta otoriteler Fenerbahçe’nin diriliş formülünü verdi

İÇİNDEKİLER

F.Bahçe'nin ikinci yarı için kurtuluş reçetesini usta otoriteler açıkladı. Bilindiği gibi Fenerbahçe, Süper Lig'in ilk yarısını 17. sırada bitirerek tarihinin en kötü dönemini yaşadı. Sezon başından beri yapılan yanlışlardan sonra taraftar büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. TAKVİM yazarlarından İlker Yağcıoğlu, Oktay Derelioğlu ve Gürcan Bilgiç, Fenerbahçe'nin sezonun ikinci yarısında nasıl bir yol izlemesi gerektiğini yorumladı.
TRANSFER ZORUNLULUK DEĞİL
Antalya maçındaki takıma göre yorum yapacak olursak Ersun hocanın 10 oyuncu alması lazım. Ama bu oyuncuların gerçek performanslarını ortaya çıkartabilirse ve bir takım yaratırsa bence hiç oyuncu almasa da olur. Şu unutulmasın ki geçen seneki defans da buydu. Ve bu defans birçok maçta rakibe neredeyse şut çekme imkanı vermeden maçı bitiriyordu. Yani sorun takım savunmasında. Jailson dönünce biraz rahatlama olur.
İLKER YAĞCIOĞLU
2-3 TAKVİYE YAPACAKLARDIR
F.Bahçe'nin hem oyun hem de oyuncu kalitesi düşük... Transfer imkanları sınırlı olduğu için başarıyı getirecek tek şey, oyun kalitesini yüksetmek... Ersun hoca bunu Türkiye'de en iyi bilenlenden. İlk önemseyeceği şey fizik güç olarak takımı belli bir seviyenin üstüne çekmek olacak. Ersun hoca muhakkak, 2-3 nokta transfer yapmaya çalışacaktır. Önceliğin orta sahaya verilmesi, bu bölgenin pas kalitesinin arttırılması şart.
GÜRCAN BİLGİÇ
BİRLİKTE OYNAYAMIYORLAR
Baktığınızda kadro kalitesi olarak F.Bahçe'de önemli isimler var. Birlikte oynayamıyor Fenerbahçe... O formanın ağırlığını sahaya yansıtamıyorlar. Ersun hoca bunun üzerinde çalışacaktır. Özgüven, bu takıma en iyi transfer olur. Fenerbahçe'nin merkez stoperleri iyi değil. Ayakları iyi değil iyi de uyum sağlayamıyor. Stoperin teknik olması gerekir. Serdar Aziz de çare olmaz... İlla transfer yapılacaksa iyi bir stoper şart.
OKTAY DERELİOĞLU
SAMANDIRA RUHU GERİ GELMELİ
Usta otoritelerin üzerinde durduğu bir başka konu ise Samandıra'da kaybolan ruh... Otoritelere göre Ersun Yanal ve yönetim bir an önce Samandıra'ya yeniden çeki düzen vermeli. Volkan Ballı'nın dönüşünü olumlu bir hamle olarak gören otoriteler, af kararlarının da olumlu hava getireceği görüşünde.


BİR DEVİN ÇÖKÜŞÜ - 5