Fenerbahçe'de tarihi çöküşün temeli sezon başı atıldı

Koç başkanlık için kolları 1.5 yıl önce sıvadı. Comolli de “100 kişilik havuzum var” diyordu. Ancak yeni hoca seçimden 3 hafta, ilk yabancı transfer ise 1.5 ay sonra geldi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Aralık 2018 Güncelleme 26 Aralık 2018, 09:41
Fenerbahçe’de tarihi çöküşün temeli sezon başı atıldı

İÇİNDEKİLER



Türk
futbolunun lokomotifi, asırlık çınarı Fenerbahçe tarihinin en kötü sezonunu yaşıyor... Ligin ilk devresini 16 puanla 17. sırada tamamlayan Sarı-Lacivertliler için bu kez "Şampiyon olur mu?" değil, "Kümede kalır mı?" sorusu soruluyor. Peki Fener nasıl bu duruma geldi? Nerede, hangi hatalar yapıldı? İşte adım adım tarihi çöküş...

FELAKET OLDU
Sezon başında tarihi bir değişim yaşayan Fenerbahçe'de 20 yıllık Aziz Yıldırım dönemi sona erdi ve Ali Koç başkanlık koltuğuna oturdu. Arkasına büyük bir destek alan Koç camiaya 'vizyon' ve 'herkesin gurur duyacağı bir takım' vaat etti. Başkan Koç'un ilk adımı Damien Comolli oldu. Fransız futbol adamının sportif direktörlük koltuğuna oturması belki de sonun başlangıcı oldu. 6 yıldır hiçbir kulübün yüzüne bakmadığı ve Türk futbolunun dinamiklerinden bi haber olan Comolli önderliğinde yapılan takım mühendisliği kelimenin tam anlamıyla 'felaket' oldu.


TEKLİFİ REDDETTİ
Ali Koç 1.5 yıldır başkanlık için hazırlanıyordu. 1 yıl önce Koç'tan maaş almaya başlayan Comolli ise '100 kişilik oyuncu havuzu' olduğunu söylüyordu. Camia bu ikiliden acil ve isabetli hamleler bekliyordu. Ancak tam tersi oldu. Taraftar baskısı nedeniyle Aykut Kocaman'la yollar ayrıldı. Comolli'nin "Kesin getiririm" dediği Salzburg'un hocası Marco Rose ile teklifi kabul etmedi. Baskılar artınca mecburen, Hollanda dışında tecrübesi olmayan Cocu'ya gidildi. Yeni hocasını seçimden 3 hafta sonra getirebilen yönetim, ilk yabancı transferini ise 1.5 ay sonra yapabildi.


TREN KAÇTI
Forvet alınamadığı için Benfica'ya karşı Giuliano ve Alper santrfor oynadı. Hem Şampiyonlar Ligi hem de yaklaşık 250 milyon lira gelir kaybedildi. Takımın sisteminin kilit isimleri Josef ve Giuliano lig başladıktan sonra gönderildi. Yerlerine acele ile alınan isimler ise çubuklu formanın ağırlığı altında ezildi. Kalitesi çok düşük kalan kadronun aldığı skorlar sonun başlangıcı gibiydi.



SEÇİM BİTTİ 4 YÖNETİCİ BİRBİRİNE GİRDİ
Camianın büyük bir desteğini arkasına alarak göreve gelen Ali Koç yönetimde seçimden kısa bir süre sonra sorunlar yaşanmaya başladı... Önce Metin Şen ile Kemal Danabaş arasında sert tartışmalar yaşandı. Hatta taraftardan sorumlu yönetici olan Metin Şen bu nedenle yönetimdeki görevinden ayrıldı. Sorunlar bununla da sınırlı kalmadı. Bu gerilimden kısa bir süre sonra ise Semih Özsoy ile Burhan Karaçam arasında sıkıntılar yaşandı. Takımla ilgili birçok problemi çözmeye çalışan Başkan Ali Koç yönetim içinde birlik beraberliği bir türlü sağlayamadı. Koç'un ekibinde Semih Özsoy dışında yöneticilik tecrübesi olan isim bulunmaması da sıkıntı yarattı.

ŞOK İDDİA: UBER YÖNETİCİ
Seçimin hemen ardından çatırdamaya başlayan Fenerbahçe yönetimiyle ilgili şok bir iddia kulislerde çalkalanıyor... İddialara göre bir yönetici, kulüpte üç adet Uber taksi işletiyor ve önemli bir gelirin sahibi oluyor. Başkan Ali Koç'un da bu durumdan haberdar olduğu, bazı yöneticilerin ise karşı çıktığı öne sürülüyor. Hatta yaşanan tartışmalardan birisinde Uber taksi konusunun gündeme geldiği ifade ediliyor.



İŞTE GELEN VE GİDEN İSİMLER....



27 MİLYONLUK FİYASKO!
Forvet transferi Fenerbahçe için en kilit noktalardan birisiydi... Alınacak isim, belki de takımın kaderini belirleyecekti. '100 kişilik havuzu' olduğunu söyleyen Comolli golcü transferini seçimden yaklaşık 2.5 sonra bitirebildi. Ancak alınan isim soru işaretiydi. Son iki sezonu hüsran olan Islam Slimani'ye üstelik 27 milyon lira maaş ödenecekti. Cezayirli yıldız tam bir fiyasko oldu. Ligde 1 gol atabilen, gol kaçırma rekorları kıran Slimani kendisine büyük destek veren taraftarları bile isyan noktasına getirdi.

BİR DEVRİN ÇÖKÜŞÜ 1
YARIN: TRANSFERDE NELER OLDU? SOYUNMA ODASINDA NELER YAŞANDI?