Hıncal Uluç Fenerbahçe ve Beşiktaş hakkında çarpıcı yorumlarda bulundu

Yorumcu Hıncal Uluç, Fenerbahçe teknik sorumlusu Erwin Koeman, Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş ve olaylı Fenerbahçe-Galatasaray derbisi hakkında, çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. İşte Hıncal Uluç'un o açıklamaları.

Giriş Tarihi 14 Kasım 2018, 00:00 Güncelleme 14 Kasım 2018, 10:49
Hıncal Uluç Fenerbahçe ve Beşiktaş hakkında çarpıcı yorumlarda bulundu

İÇİNDEKİLER

Hıncal Uluç, Spor Toto Süper Lig'de geride kalan haftayı ve Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde yaşanan olaylarla ilgili PFDK tarafından verilen cezaları yorumladı. İşte Hıncal Uluç'un o yorumları...

"ŞENOL GÜNEŞ DERHAL GÖNDERİLMELİ"

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında 1-0 öne geçtiği maçta Demir Grup Sivasspor'a 2-1 mağlup oldu. Karşılaşmayla ilgili yaptığı değerlendirmede Şenol Güneş'e sert sözlerle yüklenen Uluç, şöyle konuştu:

"Şenol Güneş derhal gönderilmeli. Ben Şenol Güneş mazereti dinlemekten bıktım usandım. Takım yaşlı, zavallı Şenol Güneş. Milli maçlar var, zavallı Şenol Güneş. 5 günde bir maç, zavallı Şenol Güneş.

"ŞENOL GÜNEŞ HARİKALAR YARATMADI"

"Bir defa yanlışımız şurada; Şenol Güneş, Beşiktaş'ta harikalar yaratmadı. Son 3 yılda hiçbir antrenör Türkiye'de harikalar yaratmadı. Ama bu 18 takımdan biri şampiyon olacaktı, ne olursa olsun. Onun için oldu olanlar. Kadrosundan şikayet ettiği Beşiktaş'ın şu kritik maçında 3 santrforu kenarda oturuyor, 19 yaşında genç bir santrfor [Güven Yalçın] oynuyor. Bunun adı santrfor aramak mı? Bu 3 santrforu ben mi aldım Beşiktaş'a? Futbolcu kazanmanın yolu ona güven vermektir. Şenol Güneş'in güven verdiği bir adam söyleyin, Quaresma dahil. Şenol Güneş başından sonuna sempati, antipati ve anlık öfkeleriyle... Bir Beşiktaş maçına gidelim, ben Şenol Güneş'in iş çıkaracağı adamı söyleyeyim. Biri hata yapıyor, ona kızıyor ve çıkarıyor. Kimseye güvenmiyor, kendisi de maçın başından itibaren güven vermiyor."

"FİKRET ORMAN - ŞENOL GÜNEŞ BİRBİRLERİNE GÜVENMİYORLAR"

Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş ile başkan Fikret Orman arasında uçurumlar olduğunu belirten Hıncal Uluç, "Birbirlerine güvenmiyorlar, bu da böyle gitmez." dedi ve şöyle devam etti:

"Başkan, hocaya güven vermiyor; hoca, futbolcuya güven vermiyor. Temel problem bu ve bu işi kısa sürede çözmenin bir tek yolu var. Bu koca kadroyu değiştiremezsin, başkanı da değiştiremezsin. En kolay değiştirme yolu antrenördür. Onun için sezonun daha 12. haftası, 8 hoca değişti. En kolay yolu bu. Beşiktaş'a yeni bir kan, yeni bir ruh ve yeni bir heyecan lazım."

"GALATASARAY SEYİRCİSİ OLAĞANÜSTÜ BİR SINAV VERDİ"

PFDK, Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde yaşanan olaylarla ilgili olarak Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim'e 7, Hasan Şaş'a 8, Ryan Donk'a 6, Badou Ndiaye'ye 5 ve yardımcı antrenör Hasan Şaş'a 8 maç ceza verildi. Fenerbahçe'den Jailson 8 ve Roberto Soldado 6 maç ceza aldı.

Kararlarla ilgili konuşan Uluç, "Galatasaray kulübünün antrenörü [Hasan Şaş] sahada adam kovalıyor. Hangi sahada, Galatasaray'ın sahasında. Tribünler aşağı inse ne olacak? Galatasaray seyircisi gerçekten olağanüstü bır sınav verdi. Normalde o seyirci Hasan Şaş'ın peşine takılır." sözleriyle Hasan Şaş'ı eleştirdi.

Usta yazar yorumlarına şöyle devam etti:

"BU CEZALAR, GALATASARAY'IN TEŞEKKÜR EDECEĞİ CEZALARDIR"

"Bu cezalar Galatasaray'ın teşekkür edeceği cezalardır. Sahada seyrettiklerimize, şahit olduklarımıza, ekranın gösterdiklerine kadar. Çünkü esas cezaları VAR ve tünelin içindeki kameralardan izlemişler. Biz, onları görmedik. Ben, olayların dörtte birini görmüş biri olarak bu cezalar makul diyorum."

"KOEMAN DERHAL GÖNDERİLMELİ"

Fenerbahçe'de, Hollandalı teknik direktör Phillip Cocu'yla yolların ayrılmasının ardından geçici olarak takımın başına getirilen Erwin Koeman ilk olarak Galatasaray deplasmanından 2-2'lik beraberlikle ayrıldı, takip eden iki maçta Anderlecht ve Aytemiz Alanyaspor karşısında 2-0'lık galibiyetle ayrılarak sarı lacivertli taraftarların güvenini kazandı.

Buna karşın Hıncal Uluç, Hollandalı çalıştırıcı hakkında sert ifadeler kullandı ve şöyle konuştu: "Erwin Koeman derhal gönderilmeli. Yanlış şurada; kendi yaptığına inancı yok. Neden? Sen bu takımı çıkardın, kafanda bir şey kurdun ve bir sakatlık oldu. Sakatlık olduğu zaman o futbolu devam ettirecek adam kenarda var. Isla'yı çekersin kenara, Benzia'yı koyarsın. Mehmet Topal'a güvenmiyorsun... İsmail Köybaşı nereden çıktı. Hadi alıyorsun, mecbursun. Hasan Ali veya İsmail'i sağ beke koy, Isla'yı yerinde bırak, yaptığın işe güveniyorsan eğer. Hayır... Adam sakatlanır sakatlanmaz yapılacak en kötü değişikliği takıma en çok zarar verecek şekilde yapıyor."

"VALBUENA 'DAHA NE YAPMAM LAZIM' DİYOR"

"Valbuena'nın yüzüne bakın lütfen, çıkarken. Adam 'Bu oyunda kalmam için daha ne yapmam lazım' diyor." sözleriyle Koeman'ın Aytemiz Alanyaspor maçının 64. dakikada kenara alınması kararını eleştiren Uluç, Hollandalı çalıştırıcıyı şu sözlerle eleştirdi:

"KOEMAN'DAN BİR ŞEY OLMAZ"

"Koeman, 'Yanlış adamı -İsmail Köybaşı- oyuna aldık, onun için Benzia'yı sokacağım.' diyor. Benzia'yı oyuna alırken de kafasında 'Ben niye Mehmet Topal'ı almadım' düşüncesi olduğu için santrforu -İslam Slimani- çıkarırken ön liberosunu oyuna alıyor. Yanlış yanlışla düzelmez. Orada pırlanta gibi bir genç var, Barış Alıcı. Herkes ellerin üstünde taşıyordu sene başında. Bu yaptığı değişikliklerin üçünde de Barış oyuna girmelidir. Samimiyetle, bütün yüreğimle söylüyorum Ali Koç Başkan. Bu Koeman'ı derhal gönder. Bu Koeman'dan bir şey olmaz."