Kanarya turu Kadıköy'e bıraktı I Benfica: 1 - Fenerbahçe: 0 (MAÇ SONUCU)

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında deplasmanda Portekiz ekibi Benfica'ya 1-0 mağlup oldu. 2008-2009 sezonundan bu yana Şampiyonlar Ligi'nde yer alamayan Fenerbahçe, büyük özlemi dindirmek için 14 Ağustos'ta Kadıköy’de oynanacak olan rövanş maçında rakibini en az 2 farklı skorla yenmek zorunda!

Giriş Tarihi 07 Ağustos 2018, 00:00 Güncelleme 08 Ağustos 2018, 03:32
Kanarya turu Kadıköy’e bıraktı I Benfica: 1 - Fenerbahçe: 0 MAÇ SONUCU

İÇİNDEKİLER

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında deplasmanda Portekiz ekibi Benfica'ya 1-0 mağlup olan Fenerbahçe, tur şansını sahasındaki rövanş mücadelesine bıraktı.

Luz Stadı'nda oynanan mücadelenin ilk yarısı, golsüz eşitlikle sona erdi. İkinci devrenin ilk bölümünde daha etkili oynayan Benfica, 69. dakikada Franco Cervi'nin golüyle 1-0'lık üstünlüğü yakaladı. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Benfica sahadan tek farklı galibiyetle ayrıldı.

Bu karşılaşmanın rövanşı, 14 Ağustos Salı günü Ülker Stadı'nda oynanacak.

COCU, FENERBAHÇE'DEKİ İLK RESMİ MAÇINI KAYBETTİ

Fenerbahçe'de bu sezon göreve getirilen Hollandalı teknik adam Phillip Cocu, sarı-lacivertli takımın başında ilk resmi maçına Benfica karşısında çıktı.

Cocu yönetimindeki Fenerbahçe, zorlu deplasmanda istediği sonucu almayı başaramadı ve sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

Hollandalı teknik adamın, mücadeledeki ilk değişikliği 61. dakikada geldi. Cocu, bu dakikada Valbuena'yı kenara alırken, Mehmet Ekici'yi sahaya sürdü.

Hollandalı teknik direktör, 74. dakikada ise ikinci hamlesini yaptı. Bu dakikada Alper Potuk kenara gelirken, İspanyol golcü Roberto Soldado oyuna dahil oldu.

BARIŞ ALICI, FENERBAHÇE'DEKİ İLK RESMİ MAÇINA ÇIKTI

Fenerbahçe'nin, Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Altınordu'dan kadrosuna kattığı Barış Alıcı, sarı-lacivertli forma ile ilk resmi maçına Benfica karşısında çıktı.

İlk 11'de şans bulamayan Barış, karşılaşmanın 87. dakikasında Nabil Dirar'ın yerine oyuna girdi.

ELJİF ELMAS 90 DAKİKA SAHADA KALDI

Fenerbahçe'nin genç oyuncularından Eljif Elmas, Benfica maçında ilk 11'de sahaya çıktı.

Kamp döneminin öne çıkan isimlerinden olan Eljif, Portekiz'deki maçta 90 dakika sahada kaldı.

BENFİCA'YA KARŞI 3. YENİLGİ

Sarı-lacivertliler, Benfica ile tarihinde oynadığı 5. maçta 3. yenilgisini yaşadı.

Portekiz ekibi ile 3. kez eşleşen Fenerbahçe, daha önce oynanan 4 maçta 2 galibiyet ve 2 mağlubiyet almıştı.

Geride kalan 5 maçta 11 gol yiyen sarı-lacivertliler, yalnızca 3 gol atabildi.


UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fenerbahçe'nin, Portekiz temsilcisi Benfica ile deplasmanda yaptığı maçın ilk yarısı, 0-0 sona erdi.

2. dakikada gelişen Benfica atağında, Gedson Fernandes'in ceza sahasının dışından vuruşunda, meşin yuvarlak auta çıktı.

24. dakikada Valbuena'nın pasında topla buluşan Giuliano'nun ceza sahası içinde sağ çaprazdan çektiği şutta meşin yuvarlak, kaleci Vlachodimos'ta kaldı.

32. dakikada Cervi'nin sol çaprazdan şutunda, top kaleci Volkan Demirel'den döndü. Skrtel, rakip oyuncudan önce müdahale ederek meşin yuvarlağı son anda kornere attı.

39. dakikada Hasan Ali Kaldırım'ın sol kanattan gönderdiği topla Benfica ceza yayı içinde buluşan Valbuena'nın şutunda, meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.

45+1. dakikada Fenerbahçe ceza sahası içinde topla buluşan Ferreyra'nın sol çaprazdan plasesinde, meşin yuvarlak kaleci Volkan Demirel'de kaldı.

Karşılaşmanın ilk yarısı, 0-0 tamamlandı.



Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında deplasmanda Portekiz ekibi Benfica'ya 1-0 mağlup oldu.

Karşılaşmanın rövanşı, 14 Ağustos Salı günü İstanbul'da oynanacak.

47. dakikada Cervi'nin ceza sahasına ortasında Jardel topa kafayı vurdu. Kaleci Volkan Demirel meşin yuvarlağı kontrol etti.

51. dakikada Salvio'nun sağ çaprazdan vuruşunda, kaleci Volkan Demirel topu kornere attı.

69. dakikada Benfica öne geçti. Salvio'nun pasında ceza alanı sol çaprazında topu kontrol eden Cervi, yerden bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0

84. dakikada Grimaldo'nun pasında Castillo şutunu çekti. Kaleci Volkan Demirel, meşin yuvarlağı kontrol etti.

85. dakikada ceza sahasında topla buluşan Castillo'nun sert vuruşunda, kaleci Volkan Demirel gole izin vermedi.

86. dakikada Fenerbahçe ceza alanında Skrtel ile girdiği ikili mücadeleyi kazanan Andre Almeida'nın vuruşunda, top az farkla dışarı çıktı.

90+1. dakikada topla ceza sahasına sokulan Barış Alıcı'nın sol çaprazdan sert vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.

Karşılaşma, Benfica'nın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında deplasmanda Portekiz temsilcisi Benfica ile karşılaşan Fenerbahçe'de yeni transfer Andre Ayew, sakatlığı nedeniyle maç kadrosunda yer almadı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, Benfica karşısında takımını sahaya 4-3-3 dizilişiyle sürdü.

Kalede Volkan Demirel yer alırken, geri dörtlüde Isla, Neustaedter, Skrtel ve Hasan Ali Kaldırım, orta sahada Mehmet Topal, Eljif Elmas, Dirar, önlerinde ise Giuliano, Valbuena ve Alper Potuk 3'lüsü görev aldı.

Sarı-lacivertli ekibin yeni transferlerinden Ganalı futbolcu Andre Ayew, sakatlığı nedeniyle maç kadrosuna dahil edilmedi.

Fenerbahçe'de Brezilyalı oyuncu Josef de Souza kart cezası, Aatıf Chahechouhe ve İsmail Köybaşı ise sakatlıkları bulunduğu için kadroda yer almadı.

Sarı-lacivertlilerde Kameni, Ozan Tufan, Mehmet Ekici, Şener Özbayraklı, Barış Alıcı, Yiğithan Güveli ve Soldado, yedek kulübesinde şans bekledi.

BENFİCALI TARAFTARLARDAN BÜYÜK İLGİ

Fenerbahçe'ye ayrılan 3 bin 200 biletten yaklaşık 100'ü satılırken, geri kalan biletler Benfica Kulübüne devredildi.

Ev sahibi takımın taraftarları, stadı doldurdu.

Karşılaşmayı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve yönetim kurulu üyeleri de izledi.