Alman nefreti

Irkçı kararlarla Mesut’u günah keçisi yapan Almanya bu kez de yıldız oyuncunun ailesini hedef seçti. Alman basını “Mesut bırakmak istemiyordu. Annesi, babası ve nişanlısı onun aklını çeldi” diye yazdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Temmuz 2018 Güncelleme 26 Temmuz 2018, 05:27
Alman nefreti

İÇİNDEKİLER




Ünlü
futbolcu Mesut Özil'in Başkan Erdoğan ile fotoğraf çektirmesini sindiremeyen Almanlar, linç kampanyası devam etti. Almanya'nın en büyük finans kurumlarından OVB'nin sahibi olduğu medya şirketi Mesut'un milli takımı bırakmak istemediğini ancak ailesine uyduğunu belirtti.


AMİNE DE HEDEFTE
Haberde baba Mustafa Özil için "Zaten 'Mesut'un yerinde olsam bırakırdım' diyerek oğlunun aklını çeldi" ifadeleri kullanıldı. Anne Gülizar Özil için "Mesut, annesinin 'Kökenlerini unutma' sözünü tuttuğunu kendi açıklamasında beyan etti" denildi. Nişanlısı Amine Gülşe için ise "Gülşe'nin ailesi koyu Erdoğan taraftarı. Gülşe'nin de bu kararda etkisi büyük" ifadeleri kullanıldı.


MESUT HAK ETMEDİ
Mesut'un ağabeyi Mutlu Özil, kardeşinin kararı hakkında konuştu. Özil, "Mesut hiçbirini hak etmedi. Bir fotoğraf yüzünden bunu yapmamalıydılar. Alman Milli Takımı'na 12 yıl hizmet vermesinin ardından böyle ayrılmasını istemezdik. Cumhurbaşkanımız aradı ve moral verdi. O bize yeter zaten" diye konuştu.


​ARSENAL MESUT
İngiliz ekibi Arsenal'in başına yeni geçen teknik adam Unai Emery dün yaptığı açıklamada Mesut'a sahip çıktı. "Ondan çok memnunum. Buradaki tüm oyuncular da Mesut'a saygı duyuyor" ifadelerini kullandı. Arsenal kalecisi Petr Cech ise "Mesut'un iyi hissetmesi için elimizden geleni yapacağız. O hem iyi bir takım arkadaşı hem de iyi bir dost" dedi.



Baba Mustafa Özil de Almanlar'ın hedefinde.


Anne Gülizar Özil, oğluna saygısızlık yapıldığını söyledi.