Galatasaray, Onyekuru'yu resmen kadrosuna kattı

Galatasaray Spor Kulübü, Everton'ın hücum oyuncusu Henry Onyekuru'yu kiralık olarak kadrosuna kattığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

Giriş Tarihi 12 Temmuz 2018, 00:00 Güncelleme 12 Temmuz 2018, 20:02
Galatasaray, Onyekuru’yu resmen kadrosuna kattı

İÇİNDEKİLER

Galatasaray, daha önce görüşmelere başlandığını duyurduğu Henry Onyekuru'nun transferini bitirdi. Sarı-kırmızılı takımdan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada Onyekuru ve Everton ile anlaşmaya varıldığı belirtildi.





Galatasaray, Onyekuru'ya hoş geldin mesajı yayınlarken futbolcuyu şöyle tanıttı:

"5 Haziran 1997'de Nijerya'nın Onitsha şehrinde dünyaya gelen Henry Chukwuemeka Onyekuru, futbol kariyerine 2010 yılında Aspire Akademisi'nde başladı. 2015 yılında akademiden mezun olan Nijeryalı futbolcu, Belçika'nın KAS Eupen takımında profesyonel futbol kariyerine adım attı.

Belçika 2. Ligi'nde başladığı kariyerinin ilk sezonunda takımının 1. Lig'e yükselmesinde önemli rol oynayan Onyekuru, 2016-17 sezonunda da gösterdiği performansla Avrupa'nın büyük kulüplerinin dikkatini çekti. O sezon çıktığı 38 maçta 23 gol kaydeden Onyekuru, gol krallığı yarışında zirveyi Lukasz Teodorczyk ile paylaştı.

Premier Lig ekibi Everton'un 2017 yazında transfer ettiği Nijeryalı oyuncu, tecrübe kazanması adına Anderlecht'e kiralanırken geçtiğimiz sezon geçirdiği sakatlık öncesi Beliçka'da ve Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı toplam 28 maçta, 10 gol atma başarısı gösterdi.

2017 yılı itibarıyla Nijerya Milli Takımını formasını da giymeye başlayan Henry Chukwuemeka Onyekuru'nun kariyerinde Belçika Süper Kupası zaferi de bulunuyor.

Futbol takımımızda Dominic Iorfa'nın ardından forma giyecek ikinci Nijeryalı futbolcu olacak olan Henry Chukwuemeka Onyekuru'ya bir kez daha Galatasaray'a hoş geldin der, sarı-kırmızı kariyerinde başarılar dileriz."