Andre Ayew Beşiktaş'a çok yakın

Beşiktaş Andre Ayew'in transferinde sona geldi. Forvet arayışındaki Siyah Beyazlı ekip, Premier Lig'de top koşturan Ganalı forvetle anlaşma noktasına geldi.

Giriş Tarihi 06 Temmuz 2018, 00:00 Güncelleme 06 Temmuz 2018, 12:28
Andre Ayew Beşiktaş’a çok yakın

İÇİNDEKİLER

Ganalı sol kanat oyuncusu Andre Ayew'in adı bir süredir Beşiktaş'la birlikte anılıyordu. Siyah Beyazlılar'ın yıldız futbolcuyu kiralık olarak kadrosuna katmak için girişimlere başladığı kaydedilmişti.

Andre Ayew Beşiktaş’a çok yakın! Andre Ayew kimdir?

Afrika menşeili Kickgh.com adlı internet sitesi ise Siyah Beyazlılar'a Ayew transferiyle ilgili müjdeli haberi verdi. Site, Kara Kartal'ın Ayew ile prensipte anlaştığını ve çok kısa bir süre içinde oyuncuya imzayı attıracağını yazdı.

Andre Ayew Beşiktaş’a çok yakın! Andre Ayew kimdir?

Haberde Swansea City ile olan sözleşmesi 2021 yılında sona erecek olan oyuncunun Siyah Beyazlılar'da kiralık olarak forma giyeceği kaydedildi.

Andre Ayew Beşiktaş’a çok yakın! Andre Ayew kimdir?

Swansea, 2015 yazında Olimpik Marsilya'dan bonservissiz olarak kadrosuna kattığı Ayew'i bir sezon sonra West Ham United'a 24,1 milyon euro'ya satmıştı.

Andre Ayew Beşiktaş’a çok yakın! Andre Ayew kimdir?

İngiliz kulübü, Ayew'i devre arasında tam 22,8 milyon euroluk bonservis bedeli karşılığından West Ham United'dan geri almıştı. Carlos Carvalhal'in öğrencileri buna rağmen Premier Lig'e tutunmayı başaramamış ve küme düşmüştü.

Andre Ayew Beşiktaş’a çok yakın! Andre Ayew kimdir?

Takımıyla olan sözleşmesi 2021 yazında sona erecek olan Ayew, görev verildiği takdirde 10 numara ve sağ kanat pozisyonlarında da forma giyebiliyor. Güncel piyasa değeri 15 milyon euro olarak gösterilen Ganalı yıldız, geçtiğimiz sezon 36 maçta 6 gol atıp 5 de asist yapmıştı.

Andre Ayew Beşiktaş’a çok yakın! Andre Ayew kimdir?

Andre Ayew kimdir?
Andre Ayew, 17 Aralık 1989 tarihinde Fransa'nın Seclin kentinde doğdu. Tam adı Andre Morgan Rami Ayew olan Ganalı futbolcu futbola TSV 1860 Münih altyapısında başladı. 1996-98 arasında bu kulüpte yer alan Ayew, 1999'da Gana'da babası Abedi Pele'nin sahibi olduğu Nania'da futbolunu sürdürdü. 2005'te ise Fransa'ya döndü ve Marsilya altyapısına girdi. Burada geçen iki yılın ardından 2007'de profesyonel olan Andre Ayew, ilk dönemlerinde takımda forma şansı bulamadı ve 2008'de Lorient'e, 2009'da ise Arles'e kiralandı.

Bu iki kiralık dönemi iyi geçiren Ayew, 2010'dan itibaren Marsilya'da kadronun önemli isimlerinden biri olmaya başladı ve sergilediği performansla büyük kulüplerin dikkatini çekmeyi başardı. Marsilya forması altında 209 maça çıkan yıldız futbolcu 60 gol, 25 asist yaparak takımına önemli katkılar sağladı. Bu performansı ona Premier Ligin kapılarını açtı.

2015 yazında Swansea City, bonservis bedeli ödemeden Andre Ayew'i kadrosuna dahil etti. Burada geçen bir yılın ardından bu kez iddialı bir kadro kurmak isteyen West Ham United onun için 24.1 milyon Euro bonservis ödedi ve Ayew'i renklerine bağladı ancak burada beklentileri karşılayamadı. Ocak 2018'de Swansea City eski oyuncusu Ayew için 22,8 milyon Euro ödedi.

Geride kalan sezonda West Ham ve Swansea formalarıyla toplamda 36 maça çıkan Andre Ayew, bu maçlarda 6 gol, 5 asist yaptı.

Andre Ayew Beşiktaş’a çok yakın! Andre Ayew kimdir?