Borsa liginde tek kazandıran Galatasaray

Giriş Tarihi 02 Nisan 2018, 00:00 Güncelleme 02 Nisan 2018, 11:45
Borsa liginde tek kazandıran Galatasaray

İÇİNDEKİLER

Borsa İstanbul'da işlem gören spor şirketleri arasında yılın ilk çeyreğinde yatırımcısına tek kazandıran, Spor Toto Süper Ligi'nin de zirvesinde yer alan Galatasaray oldu.

Verilere göre, sadece Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ hisselerinin kazançla tamamladığı 2018 yılının ilk çeyreğinde spor endeksi, diğer spor şirketlerinin paylarındaki değer kayıplarının etkisiyle yüzde 0,08 azaldı.

Borsa İstanbul'da işlem gören spor şirketleri arasında hisseleri bu yılın ilk çeyreğini yüzde 13,4, mart ayını da yüzde 18,2 yükselişle tamamlayan Galatasaray, her iki dönemi de yükselişle tamamlayan tek spor şirketi oldu. Analistler, Galatasaray'ın bedelli sermaye artırımını tamamlaması ve yeşil sahalarda aldığı başarılı sonuçlarla birlikte hisselerinin hem bu yılın ilk çeyreğinde hem de mart ayında yatırımcısına kazandırdığını belirtti.

Galatasaray Sportif AŞ, 108 milyon TL tutarındaki çıkarılmış sermayesinin 432 milyon TL bedelli artırılarak 540 milyon TL'ye artırılması işlemlerini mart ayı içinde tamamladı. Gerçekleştirdiği sermaye artırımında 432 milyon TL sermayeyi temsil eden paylar karşılığında, toplam 163,8 milyon lira nakit girişi sağladı. Galatasaray'ın, sermaye artırımından elde ettiği toplam brüt fon ise 433,9 milyon lira oldu.

Galatasaray futbol kulübü Spor Toto Süper Lig'de sezonun bitmesine 7 hafta kala topladığı 57 puanla lider durumda bulunurken, Beşiktaş 4 puan, Fenerbahçe 1 maç eksiğiyle 9 puan ve Trabzonspor da 15 puan geriden Galatasaray' takip ediyor.

Bu yılın ilk çeyreğinde Fenerbahçe'nin hisseleri yüzde 1,4 Beşiktaş'ın hisseleri yüzde 8,8 azalış kaydetti. Hisseleri yüzde 9,5 değer kaybeden Trabzonspor'un hisseleri ise söz konusu dönemde yatırımcısına en fazla kaybettiren spor şirketi oldu.

Mart ayında ise Beşiktaş yüzde 2,3 Fenerbahçe yüzde 6,5, Trabzonspor yüzde 7,4 değer kaybetti. Trabzonspor, böylece hem aylık hem de çeyreklik bazda yatırımcısına en fazla kaybettiren spor şirketi oldu.