Sahurda büyük düello

Fatih Terim’in 1.5 saat süren basın toplantısının ardından gece 02.30’da Arda canlı yayına bağlandı... "Hocam 'Sıkıntı varsa yüzüme söylesin' dedi. Ben her şeyi yüzüne söyledim. Fakat hoca yüzüme söylemiyor basına konuşuyor... O bana 'oyuncu' diyor ama bizde çok emeği vardır. Bazı arkadaşlarım da benimle birlikte bırakmak istedi"

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Haziran 2017 Güncelleme 13 Haziran 2017, 00:20
Sahurda büyük düello

İÇİNDEKİLER

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Kosova maçının ardından yaklaşık 1.5 saat süren bir basın toplantısı düzenlemiş ve çok önemli açıklamalar yapmıştı. Terim'in özellikle Arda Turan'ı kastederek "Bir sıkıntısı varsa gelsin yüzüme söylesin" sözü büyük yankı uyandırdı. Terim'in bu sözlerinin ardından Arda Turan da gece saat 02.30 sularında NTV Spor canlı yayınına bağlandı. Yıldız futbolcu, "Neden eşofmanla açıklama yaptım. Bazı arkadaşlarım benimle beraber bırakacağımı söyledi. Hocanın yanına çıkıp da helallik almak istedim. Hoca bana söylemek yerine, basın toplantısında söyledi. 'Sen bu metinleri oku, halledebiliriz' dedi. Ben de 'Ben artık takıma zarar veriyorum, bırakayım' dedim" ifadesini kullandı.

"BENİ HİÇ KİMSE KULLANMIYOR"
Yine Terim'in basın toplantısındaki "Yıldırım Bey'in (Demirören) ve yönetim kurulunun koltuğunda gözleri var. Ayak izlerini o kadar çok görüyoruz ki bazı şeylerin. Milli Takım dışarıdan idare ediliyor" sözlerine de yanıt veren Arda Turan, "Hayatta en sevdiğim, uğruna en çok mücadele ettiğim şeyi 30 yaşında bıraktım. Arkamdan neden hala konuşuluyor. Beni hiç kimse kullanmıyor" yanıtını verdi. Arda, Fatih Terim'in kendisine 'oyuncu' denesiyle alakalı olarak da "O bana 'oyuncu' diyor ama bizde çok emeği vardır" yorumunda bulundu.

"EMRE ABİ 'ONLAR OLMAYACAK' DEDİ"
Terim'in ekibinde yer alan Hande Sümertaş ve Bülent Bayraktar'la ilgili yapılan spekülasyonları da yanıtlayan Arda Turan, "Bunları basınla paylaşanlarda zaten büyük bir hata var. Kimsenin bu olayları anlatmaması gerekirdi. Kim anlatıyordu bilmiyorum. Söylediğim iki şahısla ilgili arada Emre ağabey (Belözoğlu) vardı ona soracaksınız. O bana dışarı haber sızdıran kişilerin artık olmayacağını söyledi. Yalandan kuru özür dileyip idare mi etseydim? Benim yaptığım daha onurlu bir davranış" açıklamasını yaptı.

"TERİM OLMASA DA BİR DAHA DÖNMEM"
Konuşmasının son bölümünde "Fatih Terim görevden ayrılır ve şartlar değişirse bir daha milli formayı giyer misin?" sorusunu yanıtlayan Arda Turan, "Bu konunun Fatih hocayla bir alakası yok. O olmasa da artık Milli Takıma dönmeyeceğim. Ben zarar veriyorum çünkü oraya. Çok sevdiğim milli takıma zarar veriyorum. Bu olay şahsi bir mesele değil. İnşallah Milli Takım, Dünya Kupası'nda çok başarılı olur da biz de tribünden hep beraber destekleriz" yanıtını verdi.