L'equipe'ten algı operasyonu

Türkiye-Yunanistan maçı öncesi Fransa'da yaşanan terör olayları nedeniyle gerçekleştirilen saygı duruşunda, 'şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganını Fransız medya organı L'equipe tüm dünyaya "Türkler tekbir getirdi" şeklinde aktardı. L'equipe, ırkçılığın zirve yaptığı dönemde algı operasyonu yaparak yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarını hedef gösterdi...

Giriş Tarihi 17 Kasım 2015, 00:00 Güncelleme 18 Kasım 2015, 02:13
L’equipe’ten algı operasyonu

İÇİNDEKİLER

Terör örgütü DAEŞ tarafından gerçekleştirilen Paris katliamı sonrasında İslam'ı ve Müslümanları hedef alan haberlere bir yenisi daha eklendi. Fransız medya organı L'equipe Türkiye-Yunanistan maçını izleyenleri saygı duruşu esnasında atılan sloganlar sebebiyle DAEŞ'e destek vermekle suçladı.

Fransa'da milli maç öncesi yaşanan hain saldırıda 132 sivil insanın hayatını kaybetmesi Avrupa futbolunu derinden yaraladı. Paris katliamında yaşamını yitiren insanların anısına UEFA tüm resmi karşılaşmalar öncesi 1 dakikalık saygı duruşu yapılmasını kararlaştırdı. Fakat Türkiye-Yunanistan mücadelesinde saygı duruşu "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganlarına sahne olunca Fransız medyası bundan kendisine vazife çıkardı ve durumu manipüle ederek tüm dünyaya farklı bir şekilde servis etme yoluna gitti.



Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda maçtan önce gerçekleştirilen saygı duruşu esnasında bir grup taraftarın attığı "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı Fransız basını tarafından tüm dünyaya "tekbir getirdiler" şeklinde aktarıldı. Türkiye taraftarlarını DAEŞ'e destek vermekle suçlayan söz konusu yayın organının bu çirkin iması yerel kamuoyunda büyük bir infial yarattı.

Tüm dünyaya servis edilen bu manipülatif haber AB ülkelerinde Türkiye ve İslam'a karşı ön yargının ne boyutlara ulaştığını bir kez daha gözler önüne serdi.

YALAN HABERLE TÜRKLERİ HEDEF GÖSTERDİ
Fransa'daki terör saldırılarının ardından ırkçılığın zirve yaptığı dönemde Fransız medyası yalan haberlerle Türkleri hedef göstermekten kaçınmıyor. Fransız basını 'şehitler ölmez vatan bölünmez' şeklindeki sloganı tüm dünyaya "Türkler tekbir getirdi" diye duyurdu. DAEŞ'li teröristlerin 'Allahuekber' diye saldırdıklarını yazan İngiliz ve Fransız medyası Müslümanlara yönelik saldırıları tetiklemişti. Fransız medyası da "Türkler tekbir getirdi" diyerek algı operasyonuna tam gaz devam etti...