DERİn operasyon

Paris saldırısı sonrası Avrupa'da ırkçılık zirve yaptı. Avrupalılar önceki gün 'deri rengi' nedeniyle bir Türk'ü vurdu. Dün ise camiler ve Müslümanlar'ın işyerleri saldırıya uğradı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Kasım 2015 Güncelleme 18 Kasım 2015, 01:58
DERİn operasyon

İÇİNDEKİLER

Fransa'nın başkenti Paris'te, eş zamanlı gerçekleştirilen silahlı ve bombalı saldırı sonucu 129 kişi hayatını kaybetmişti. Yaşanan bu terör saldırısından sonra ülkenin birçok kentinde Müslümanlar'a yönelik saldırılar yaşandı. Önceki gün Fransa'nın Cambrai şehrinde kebapçı dükkanı bulunan bir Türk, Fransız bayrağı taşıyan bir otomobilden açılan ateş sonucu sırtından yaralandı. Yakalanan ırkçı zanlılar, 'derisinin rengi koyu' olduğu için Türk vatandaşına ateş ettiklerini söyledi.

HER GEÇEN GÜN ARTIYOR
Dün ise Paris'in Lille kentinde "İslamcılar dışarı" yazılı bir pankart taşıyan grup protesto gösterisi düzenledi. Grubun yanından geçen bazı kimseler ise "Faşistler dışarı" diye bağırdı. Creteil Camii'nin girişi işaretlendi. Bir Müslüman'a ait helal kasabın kapısına ırkçı yazılar yazıldı.


Lille şehrinde bir grup ırkçı "İslamcılar dışarı" yazan pankartlar taşıyarak gösteri düzenledi. Creteil Camii'ne yapılan saldırıda ise cami duvarına işaret çizilip, ırkçı hakaretler yazıldı.

3 TÜRK'E GÖZALTI
Avrupa çapında Türk ve Müslümanlar'a yönelik başlayan cadı avı Almanya'da devam etti. Alman güvenlik güçleri, Alsdorf şehrinde Paris saldırılarıyla bağlantısı olduğu iddiasıyla Kamal A, Lava M. ve Didem A. isimli üç Türk vatandaşını gözaltına aldı.


Creteil kentinde bir Müslaman'a ait helal kasap dükkanının kapısına işaret kondu ve ırkçı sözler yazıldı.