Cimbom CASkatı kesildi!

Sarı-Kırmızılı kulüple yollarını sorunlu bir şekilde ayıran İtalyan hoca, kendisi ve 5 yardımcısına 4.5 milyon Euro ödenmesi için Spor Tahkim Mahkemesi'ne resmen başvurdu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Mart 2015 Güncelleme 05 Mart 2015, 00:00
Cimbom CASkatı kesildi!

İÇİNDEKİLER

ÇOK büyük bir ekonomik darboğaz içinde olan Galatasaray'a bir kötü haber daha geldi... Sezon başında Roberto Mancini'den boşalan teknik direktörlük koltuğuna oturan fakat ekim ayında sözleşmesi feshedilen Cesare Prandelli, CAS'a gitti. Sarı-Kırmızılı yönetimle yaptığı görüşmelerde alacakları ile ilgili anlaşma sağlayamayan İtalyan teknik adam, Spor Tahkim Mahkemesi'ne dün resmen başvurdu. Prandelli sözleşmesinin sonuna kadar tüm alacakları ve primlerini Galatasaray'dan talep etmiş fakat Sarı-Kırmızılı yönetim sadece bu sezon sonuna kadar olan maaşı ödemeyi önermişti. Prandelli, CAS'ta açtığı davada, kendisiyle birlikte yardımcıları Renzo Casaletto, Giambattista Venturati, Gabriale Pin, Silvia Berti ve Vincenzo Di'ye toplam 4.5 milyon Euro verilmesini talep etti. Bu gelişme üzerine Galatasaray'ın hukukçuları hemen bir araya geldi.

ALBAYRAK: HESAP ORTADA, 11 TRİLYON KAZANDIK
Konu hakkında açıklamalar yapan Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak, "Bir İsviçreli ve bir Galatasaraylı iki avukatımız var. Duygun Yarsuvat ve Hamdi Yasaman da hukuk konusunda uzman. Spor hukukunda da uzman olan başka bir avukatı da görevlendireceğiz. Bu davayla ilgili gerekli deliller var. Kazanacağımızı düşünüyorum. Herkes hesap yapıyor. Hamza Hamzaoğlu'na 500 bin dolar verdik ve 10 galibiyet ve 2 beraberlik aldık, 11 trilyon para kazandık" diye konuştu.

GALATASARAY YÖNETİMİ ÇOK UMUTLU AMA...
Galatasaray cephesi, CAS'ta açılan davayla ilgili çok olumlu konuşurken, uzmanlara göre Prandelli'nin şansı çok fazla... İtalyan teknik adamın sözleşmede yazan haklarını talep ettiğini ve Galatasaray Kulübü'nün bu konuda hataları olduğunu belirten uzmanlar, "Franck Ribery ve Vicente del Bosque örnekleri de ortada. Prandelli büyük ihtimalle davayı kazanacak ve talep ettiği parayı alacaktır" dediler.