Şike Davası'nda şok gelişme!

Gençlik ve Spor Bakanlığı, şike davasında mahkemenin verdiği karara yaptığı itirazı geri çekti.

Giriş Tarihi 07 Kasım 2012, 00:00 Güncelleme 07 Kasım 2012, 18:28
Şike Davası’nda şok gelişme!

İÇİNDEKİLER

Gençlik ve Spor Bakanlığı, şike davasında mahkemenin verdiği karara yaptığı itirazı geri çekti.

Avukat Erdenur Baykal tarafından yapılan itirazda şike ve teşvik suçlarından beraat kararı verilen sanıklarında cezalandırılması talep edilmişti. Bakanlık adına yapılan itirazın basına yansımasının ardından bakanlık tarafından itiraz yalanlanmıştı. Gençlik ve Spor Bakanlığı yalanlama açıklamasının ardından itirazın Gençlik ve Spor Bakanlığı adına Maliye Bakanlığı İstanbul Müdürlüğü tarafından yapıldığını doğrulamıştı.

Bakanlığın yaptığı ikinci açıklamanın ardından itiraz dilekçesini sunan avukat Erdenur Baykal, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne bir dilekçe daha sunarak itirazdan vazgeçtiklerini belirtti.

Avukat Baykal tarafından mahkemeye sunulan dilekçede, eylemin doğrudan kamu düzenini bozan eylem olduğu ve adli makamlarca takip edildiği belirtildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın davada müdahil olmadığı hatırlatılan dilekçede, yapılan itiraz dilekçesinin geri çekildiği belirtildi.

Futbolda Şike iddialarına ilişkin İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım hakkında "şike teşvik ve örgüt kurmak suçlarından 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırmıştı. Mahkeme dava kapsamında yargılanan 93 sanık hakkındaki kararında 48 şüpheli hakkında çeşitli hapis cezaları vermiş, 44 sanık hakkında ise beraat kararı vermişti. Mahkeme dava kapsamında ifadesi alınamayan Emmanuel Emenike'nin ise dosyasını ayırmıştı.