"Galatasaray ligi 15 puan önde bitirir"

Şike sürecinden sonra futbolu bırakma kararı alan Ümit Karan, birçok konu hakkında görüş belirtti.

Giriş Tarihi 27 Eylül 2012, 00:00 Güncelleme 27 Eylül 2012, 19:01
Galatasaray ligi 15 puan önde bitirir

İÇİNDEKİLER

Eski milli futbolcu Ümit Karan Skytürk 360'a konuk oldu. Federasyondaki yanlışlıklardan aldığı cezaya, Fenerbahçe'nin durumundan Galatasaray ile Melo konusundan açıklamalarda bulundu.

İşte Ümit Karan'ın sözleri... "Federasyonda çok büyük bir yanlışlık söz konusu. Ben bu konuda çok fazla konuşmak istememiştim. Ama bu federasyonda bu işler anca böyle yürüyor. Federasyonun yönetim şekli ve yöneten kişi tarafından iyi bir yönetim kurulu oluşmadı. Aynı şey tahkim kurulu için de geçerli. En düşük cezayı alan futbolcu, federasyon tarafından ceza alıyorsa komik bir görüntü sergiliyor. Bende futbolu bırakacağım için böyle bir ceza verildiğini düşünüyorum açıkçası. Hani birisi ceza alsın da Ümit nasıl olsa bırakıyor ona verelim cezayı. Yoksa tamamen palavracılar."

BAZI TEKLİFLER ALDIM
"Beni futboldan men ettiler. Ben zaten futbol oynamayacaktım. Böyle komik bir ceza yok. Ben istesem şu an gene istediğim kulüpte çalışabilirim. Sportif anlamda, menajer anlamda. Ben bazı teklifler de aldım. Ama biraz olaylar sakinleşsin öyle futbola dönmek istedim."

FENERBAHÇE HAKLI
"Futbol tarafından bakıldığında Fenerbahçe'nin haklı olduğunu düşünüyorum. Etrafta ne oldu ne bitti detaylarını biz de bilmiyoruz. Futbola bakıldığı zaman bu suç yıllarca yatılacak. Futbol için cezaevine girilecek bir suç değil. Dosyanın içinde fazla bir şey göremedim açıkçası."

3 TEMMUZ SÜRECİ
"O süreç öyle kötü yönetildi ki, Şenol Güneş veya başkalarının açıklama yapmalarını doğru bulmuyorum. Komple 3 Temmuz'da başlayan o süreç ile federasyonun ve başkanının yönetim şekli tamamen yanlıştı. Savcının yapmış olduğu yanlış açıklamalar olduğunu düşünüyorum. Olaylar karışınca herkes bir şeyler söylemeye başladı. Ben Fenerbahçe'nin içini bilmiyorum. Fenerbahçe'yle alakam da yok. Trabzon kendine göre haklı olabilir. Birbirimize düşman olmaktansa yardımlaşarak çözseydik bu durumu daha iyi olurdu. Herkes hakkını arıyordu. Trabzon da kendi hakkını aramış oldu. Kimseyi suçlayamıyorsun bu konuda. Komple olaylar yanlış yönetildi."

ESKİ FEDERASYON YANLIŞ YÖNETTİ
"Eski federasyonun yanlış yönettiğini düşünüyorum. Şu anki federasyonun da iyi yönettiğini düşünmüyorum. 18 takım da aynı düşünceye sahip olmak zorunda. Türk futbolunu kurtarmak istiyorsanız anca öyle kurtarabilirsiniz. Tabi rekabet olacak. Her zaman olması gerekiyor. Ama düşman olarak bir yere geleceklerini düşünmüyorum."

GALATASARAY LİGİ 15 PUAN ÖNDE BİTİRİR
"Galatasaray ligi 15 puan önde bitirir. Diğer takımlarda çok fazla bir şey görmedim. Galatasaray bu sene iyi bir kadro oluşturdu. Diğer takımların iyi takviyeler yaptığını düşünmüyorum. Galatasaray'ın lig tarihinde en rahat şampiyonluğu alacağını düşünüyorum."

MELO TRANSFERİ VE VERİLEN PARA
"Yapılan transferlerin iyi olduğunu düşünmüyorum. Fenerbahçe bu sene yine ilk üçte oynayacak. Zorlayacak bir takım varsa Galatasaray'ı Fenerbahçe zorlar diye düşünüyorum. O da çok zor gözüküyor. Trabzon'un transferlerini çok gereksiz buldum. Trabzon daha iyi bir transfer politikası izleyebilirdi. Bursaspor'un sürdürdüğü iyi bir kadrosu var. Samet hoca çok önemli bir insan. Beşiktaş için çok büyük şans. Genç bir kadro yapılandırmasına gidilse Samet hoca doğru kişi. Genç oyuncuları oynatabilecek cesareti olan bir teknik direktördür. Beşiktaş hırslı, dinamik, genç bir takım oldu. Taraftarın sabretmesi gerekiyor. Fatih hoca değil de başka bir hoca olsa böyle sakin bir ortam bulamazdınız. Çünkü kadro çok geniş. Futbolculara isyan etme şansı vermiyor. Burak, Selçuk, Hamit bence iyi transferler. Melo transferine gelirsek bu paraları çok gerekli bulmuyorum. Ama taraftar seviyor Melo'yu. Bu transfer dolasıyla iyi bir hazırlık dönemi geçirmedi. Geçen seneki performansını yakalar diye düşünüyorum."

G.SARAY'DA BIRAKMAK İSTEDİM
"Ben futbolu Galatasaray'da bırakmayı düşünüyordum. 8-9 sene oynadıktan sonra, 3 şampiyonluk yaşadıktan sonra neden Galatasaray'da bırakmak istemeyeyim ki? Ama bizim kararımız değildi."

HAKAN ŞÜKÜR'ÜN HEYKELİ DİKİLMEDİYSE...
"Fenerbahçe'nin kadrosuna bakarsak Alex her zaman o kadroda oynar. Bienvenu yerine Semih'i tercih ederim. Bienvenu çok gerekli bir transfer gibi gelmedi bana. Çok gereksiz bir transfer olduğunu düşünüyorum. Alex, Fenerbahçe için çok büyük bir futbolcu. Fenerbahçe için bir efsane olabilir. Ama Galatasaray'da Hakan Şükür gibi futbolcuların heykeli dikilmediği sürece hiç kimsenin heykelinin dikilmesinin gerektiğini düşünmüyorum. Bu ülkede Hakan Şükür'ün heykeli yoksa hiç kimsenin olmaması lazım. Bir canlının heykelini dikmeyi çok mantıklı bulmuyorum. İnsanların vefat ettikten sonra heykelinin dikilmesi daha anlamlı olur."

TARİHİN EN İYİ MİLLİ TAKIMI
"Milli takımda çok fazla farklı bir yapılandırma görmüyorum. Teknik direktör değişti futbolcular hala aynı. Herkes milli takıma destek vermeli. Maç bitince hemen kötü yazılar hazırlanmamalı. Genç bir takımız. Destek vererek milli takımı yükseltmeliyiz. Milli takıma gelen futbolcu her zaman hazır bir futbolcudur. Milli takımda hangisi oynarsa oynasın üst düzey oyuncudur. Türkiye'nin en iyi futbolcularının seçildiğini düşünüyorum. Teknik direktörün kararına çok fazla eleştiri olmamalı."

HEDEF SPORTİF MENAJERLİK
"Sportif menajerlik düşünüyorum. Hocalık olur mu olmaz mı zannetmiyorum. Milli takım formasını şu an versen oynarım."

F.BAHÇE'DEN TEKLİF ALDIM
"Sıralamalarda daha da düşeceğimizi düşünüyorum. Şu an ekonomik olarak sıkıntı yaşıyor kulüpler. Alt yapıdan oyuncu yetiştirme konusunda geri adım attılar. Bunlara önem vermemiz lazım. Futboldan insanlar çok soğudu. Bunları toparlamak için birleşmek gerekir. Ama bu birleşme Türkiye'de söz konusu olmaz. Fenerbahçe'den transfer teklifi aldım. Hatta Kalli'nin olduğu dönemde Fenerbahçe beni istedi. Kalli beni o gün antremandan kovdu. İyi de bir teklifti. Kafamı karıştırdı ama hiç bir zaman gitmek istemedim. Kaldım ve o sene Galatasaray şampiyon oldu."

EN İYİ YER FATİH HOCA...
"Çatlak ses çıkmayan yer en iyi yerdir. Orası da şu an Galatasaray. Fatih hoca en başta gelen isimlerden başarı açısından. Zamanında çalıştığım çok iyi hocalar oldu ama çalışmadığım hoca için şu an açıklama yapmak istemem."

GECELERİN PİŞMANLIĞI
"Mutlaka hatalarım oldu. Zamanında daha kontrollü bir hayat yaşayabilir ve daha az gezebilirdim geceleri. Onun pişmanlığı var. Çünkü insanların fazla gözüne batıyorsun. İnsanlar rahatsız oluyor. Gezmekten pişmalık duymadım ama biraz daha az gezmek gerekiyor. Şu anki futbolcular içinde geçerli. 3 Temmuz süreci öncesinde futbolu ben bırakacağıma karar vermiştim. Ve açıklamıştım. Komik olan olaylardan bir tanesi de o. Doğru dürüst forma giymediğim maçlarda söz konusu. Çok komik bir ceza yedim."

ALPER İÇİN ÇOK DİL DÖKTÜM
"Belki de Eskişehirspor'da sportif direktör olarak devam edecektim. Kısmet değilmiş. Birkaç tane teklif geldi sezon başında. Şu an futboldan uzak kalınması gerektiğini düşünüyorum. Seneye bakacağız. Çalıştığım kulüplere her zaman bir şeyler verdim. Bugün Türkiye'de birçok takımda kaptanlık yaptım. Bu hiç kolay bir şey değil. Gençlerbirliği'nde yaptım, Galatasaray'da yaptım, Eskişehir'de yaptım, Ankaraspor'da yaptım. 4 takımda kaptanlık yapmak zor. Kulüp için hep faydalı şeyler yaptım. Eskişehir için özellikle çok şey yaptım. Alt yapıdan oyuncu çıkması için Alper gibi özellikle teknik direktöre ve başkana çok dil döktüm."

ELMANDER VE UMUT BULUT
Elmander'i çok beğeniyorum. Çok faydalı bir oyuncu. Galatasaray'da sadece bir kral var. Yeni krallar yetişir diye ümit ediyorum. Benim için en büyük süpriz Umut oldu. Ben böyle bir performans beklemiyordum. Kendini çok iyi geliştirmiş. Çok hırslı gelmiş.

Sporx