Şampiyon Beşiktaş Milangaz

Beko Basketbol Ligi play-off final serisi altıncı maçında Beşiktaş Milangaz, Anadolu Efes'i 80-76 mağlup ederek şampiyon oldu. Bu sezon 3'te 3 yapan siyah beyazlılar 37 yıl sonra tekrar kupa kaldırarak tarih yazdılar.

Giriş Tarihi 11 Haziran 2012, 00:00 Güncelleme 11 Haziran 2012, 22:13
Şampiyon Beşiktaş Milangaz

İÇİNDEKİLER

Karşılaşmaya iki ekip de hızlı başladı. karşılaşmaya isabetli dış şutlarla başlarken , Kerem Tunçeri'nin kurduğu set oyunlarıyla boyalı alandan sayılar üretti.

İlk çeyreğin ilk beş dakikası geride kalırken siyah beyazlılar Carlos Arroyo ve Hawkins'le dış atışlardan sayı üretti, Anadolu Efes rakibine Kerem Gönlüm'ün pota altından bulduğu basketlerle karşılık vermeye çalıştı.

Çeyreğin bitimine kısa bir süre kala Beşiktaş Milangaz bulduğu basketle skoru 20-18'e taşıyarak ikinci çeyreğe iki sayı farkla önde girdi.

İkinci çeyrekte de iki ekip hücumda etkiliydi. Sasha Vujacic ve Kerem Tunçeri'nin etkili oyunuyla iyi bir ritim yakalayan Efes, Beşiktaş'ın alan savunması karşısında zorlandı.

İkinci çeyrekte dört dakika geride kalırken Beşiktaş, Mensah-Bonsu'nun pota altında üstünlük kurmasıyla sayılar üretti. Anadolu Efes ikinci çeyrekte Beşiktaş'a hücum ribaundu vermezken ribaunt istatistiğinde 15-14 öndeydi.

Anadolu Efes, devrenin bitimine beş dakika kala Kerem Tunçeri'yle skoru 34-33'e getirdi. Carlos Arroyo'nun üçlük basketiyle tekrar öne geçen Beşiktaş ilk devreyi 40-39 önde tamamladı.

İkinci devre de yüksek tempoyla başladı. Hawkins ve Ersin Dağlı'yla sayılar üreten Beşiktaş'a Anadolu Efes, Kerem Gönlüm ve Kerem Tunçeri'yla karşılık verdi. Maçın üçüncü çeyreğinde beş dakika geride kalırken skorda 50-50'lik eşitlik vardı.

Son iki buçuk dakikaya girilirken Carlos Arroyo yapılan faul sonrası serbest atış çizgisine gitti. İkide iki atan Arroyo skoru 57-55'e getirerek Beşiktaş'ı tekrar öne geçirdi.

Üçüncü çeyrek iki takımın 61-61 beraberliğiyle sonuçlandı.

Son çeyrekte heyecan doruktaydı. Karşılıklı sayılar bulan iki ekipten Beşiktaş'ta Carlos Arroyo takımını sırtladı. Potaya yönelerek ürettiği turnike sayılarıyla Arroyo maçın bitimine sekiz dakika kala skoru 66-65'e getirirken Efes, Batista'nın pota altından bulduğu basketle yeniden öne geçti.

Kerem Gönlüm'ün kaptığı topla hızlı hücuma kalkan Efes bir kez daha öne geçme fırsatı buldu. Kerem'in smacıyla skor 68-69'a gelirken maçın bitimine dört dakikadan kısa bir süre kaldı.

Carlos Arroyo yine serbest atıştan ikide iki yapınca siyah beyazlılar 71-69 öne geçti.

Bitime bir buçuk dakika kala Kerem Tunçeri çok uzaklardan attığı üçlükle skoru 74-72'ye getirerek farkı ikiye indirse de Ersin Dağlı pota altından basketi bularak farkı tekrar dörde çıkardı.

Son 15 saniyeye girilirken Carlos Arroyo yine serbest atış çizgisine gitti. Soğukkanlı atışlarıyla ikide iki yapan Arroyo durumu 78-73'ye taşıdı.

Bitime 10 saniye kala Kerem Tunçeri'nin yine uzaklardan attığı üçlükle durum 78-76'ya geldi ve Efes oyuna tutundu.

Beşiktaş Milangaz geri kalan kısa sürede Anadolu Efes'e kolay sayı fırsatı tanımayarak maçtan 80-76 galip ayrıldı ve seride durumu 4-2'ye getirerek şampiyonluğunu ilan etti.

MAÇTAN NOTLAR

Beşiktaş Milangaz ile Anadolu Efes arasındaki Beko Basketbol Ligi play-off final serisinin 6. maçında siyah-beyazlı taraftarlar, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda kendilerine ayrılan tribünleri doldurdu.

Beşiktaş Milangaz'ın kazanması halinde şampiyonluğa ulaşacağı karşılaşmayı izlemeye gelen siyah-beyazlı taraftarlar, takımlarını coşkuyla destekledi.

Salona girişte kuyruklar oluşurken, salona gelen çok sayıda taraftar da bilet bulamadığı için içeri giremedi. Beşiktaşlı taraftarlar, ''Yönetim uyuma, taraftarın dışarıda'' diye tezahürat yaptı.

Spor Salonu çevresinde geniş güvenlik önlemi alınırken, taraftarlar arama noktalarından geçerek salona girdi.

Karşılaşmayı yaklaşık 9 bin Beşiktaş taraftarı izledi.

Anadolu Efes için ayrılan tribünler dolmadı

Beşiktaş Milangaz'ın ev sahibi olduğu karşılaşmada, Anadolu Efes taraftarları için ayrılan tribünler dolmadı.

Karşılaşma için iki takım arasında yapılan anlaşma gereği Abdi İpekçi Spor Salonu'nda konuk ekip taraftarlarına 3 bin 200 kişilik yer ayrılırken, maçı tribünden bin kadar lacivert-beyazlı taraftar takip etti.

Anadolu Efes'te Cenk maç kadrosunda

Final serisinin 4. maçında sakatlanan ve belinde spazm olduğu için 5. maçta forma giymeyen Anadolu Efes'in milli oyuncusu Cenk Akyol, 6. maçın kadrosunda yer aldı.

Takımla birlikte sahaya çıkan Cenk, karşılaşma öncesinde ısınmadı.

Lacivert-beyazlılarda, yabancı sınırlaması nedeniyle Stanko Barac da kadroda yer bulamadı.

Basın tribünü yetmedi

Beşiktaş Milangaz'ın kazanması halinde şampiyonluğa ulaşacağı serinin 6. maçına basın mensupları da büyük ilgi gösterdi.

Basın tribününde yer kalmazken, bazı basın mensupları ayakta kaldı.