Beşiktaş durdurulamıyor

Beko Basketbol Ligi play-off yarı final ikinci maçında Anadolu Efes, Sinan Erdem'de Beşiktaş Milangaz'ı konuk etti. Son çeyreği kıran kırana geçen karşılaşmayı 76-71 galip tamamlayan Beşiktaş seride durumu 2-0'a getirerek büyük avantaj ele geçirdi.

Giriş Tarihi 31 Mayıs 2012, 00:00 Güncelleme 31 Mayıs 2012, 20:59
Beşiktaş durdurulamıyor

İÇİNDEKİLER

Maça Beşiktaş hızlı başladı. İlk sayıyı da bulan Kara Kartallar savunma ve hücumda pota altında ribaundları rakibine kaptırmadı. Kısa sürede toparlanan ve maça denge gtiren Efes ilk 4 dakika geride kalırken Savanovic'in üçlüğüyle skoru 5-2'ye getirdi. Sert başlayan karşılaşmada neredeyse her atakta bir oyuncu yerde kalarak kısa süreli sakatlık geçirdi.

İlk çeyrekte üç dakika geride kalırken Mensah-Bonsu'nun smacıyla skor 10-10'da dengelendi, sonraki atakta Savanovic aynı şekilde smaçla cevap verdi.

Anadolu Efes özellikle pota altında değerlendirdiği pozisyonlardan art arda sayılar bularak ilk çeyreği 16-11 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte de Efes'in üstünlüğü sürdü. Üçlük atışlardan Beşiktaş Milangaz istediği sayıları bulamayınca Anadolu Efes farkı açma fırsatı yakaladı. Arroyo ve Hawkins'in sayı üretmekte sıkıntılar yaşamasıyla Kerem Tunçeri ve Sinan Güler sayılar bulunca Anadolu Efes ikinci çeyrekte farkı bir ara beş sayıya kadar çıkardı. Carlos Arroyo'nun takımı ateşlemesiyle boyalı alandan Mensah-Bonsu ve Ersin Dağlı'yla basketler bulan siyah beyazlılar farkı yeniden indirdi. İkinci çeyrek Anadolu Efes'in 33-32 üstünlüğüyle sona erdi.

Karşılaşmanın üçüncü çeyreğinde Beşiktaş toparlandı. Zoran Erceg ve Hawkins'le basketler üreten siyah beyazlılar savunmayı sertleştirerek Efes'e kolay sayı fırsatı tanımadı. Kerem Tunçeri ve Savanovic'in Efes'i ayakta tutma çabaları yeterli olmayınca Beşiktaş Milangaz üçüncü çeyreği 52-51 önde bitirdi.

Son çeyrekte iki takım da liderliği eline geçirmek için büyük bir mücadele verdi. Üçlüklerinde düzelme görünen Beşiktaş dış şutlardan sayılar bularak öne geçti, Efes hızlı hücumlarla karşılık verdi. Cenk Akyol'un da etkili oyunuyla mavi beyazlılar Beşiktaş'ı zorladı, Kara Kartallar'ın hücum fauller yüzünden sıkıntı yaşamasıyla fark açılmadı. Maçın son altı dakikasına girilirken 58-58'lik eşitlik vardı.

Bitime dört buçuk kala hızlı rakibinin hücumlarını durdurmak isteyen Anadolu Efes'in fauller yapmasıyla serbest atış çizgisine giden Beşiktaş Milangaz, Ersin Dağlı'nın basketleriyle 60-58 öne geçti, Efes'te Batista skoru tekrar dengeledi.

Bitime iki dakika kala 64-60 önde olan Beşiktaş'a Kerem Tunçeri üçlükle karşılık verdi, Carlos Arroyo sonraki atakta aynı şekilde üçlükle farkı tekrar dörde çıkardı.

Ersin Dağlı'nın pota altından ürettiği sayıyla skoru 69-63'e getiren Beşiktaş faul sıkıntısı yaşayınca bu defa Anadolu Efes serbest atışlardan rahat sayılar buldu.

Maçın son bir dakikasına 69-65 Beşiktaş üstünlüğüyle girildi. Serbest atışlardan kolay basketler bulan Beşiktaş, Efes'in hızlı hücumdan sayı bulmasını da Hawkins'in akıl dolu savunmasıyla egnelleyince son 30 saniyeye Kara Kartallar 71-65 önde girdi.

Beşiktaş geri kalan kısa sürede hata yapmayarak Efes'in farkı eritmesine izin vermedi ve karşılaşmadan 76-71 galip ayrılarak seride durumu 2-0'a getirdi.

BEŞİKTAŞ'TAN BÜYÜK DESTEK
Beko Basketbol Ligi play-off final serisinde Anadolu Efes ile Beşiktaş Milangaz arasında yapılan ikinci maçta da siyah-beyazlı taraftarlar, takımlarına büyük destek verdi.

Beşiktaşlı taraftarlar, kendilerine ayrılan pota arkası tribünün yanı sıra üst bölümdeki tribünlerde yer aldı. Maç öncesi şampiyonluk şarkıları söyleyen taraftarlar, maçın başlamasıyla birlikte takımlarına olan desteklerini artırdı.

Ev sahibi Anadolu Efes'in taraftarları ise rakiplerine göre mücadeleyi daha sakin bir şekilde izledi.

Bu arada, Beşiktaş Milangaz'da sakatlığı süren oyun kurucu Mehmet Yağmur, serinin ikinci maçında da forma giymedi.

Anadolu Efes'te ise sakatlığı bulunan Sasha Vujacic mücadeleyi tribünden izledi.

LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR DA MAÇI İZLEDİ
Anadolu Efes'in hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesi ''Mavi Buluşmalar'' kapsamında 250 lösemili çocuk ve aileleri de maçı kendilerine ayrılan bölümden izledi.

Karşılaşma öncesinde ise lösemiyi yenmiş iki çocuk her iki takım kaptanına da çiçek verirken, tribünlerden çocuklara büyük alkış geldi.

LÖSEV İstanbul Koordinatörü Zuhal Ön, Anadolu Efes Kulübü'ne teşekkür ederek, Anadolu Efes İdari Koordinatörü Ömer Yalçınkaya'ya teşekkür sertifikası takdim etti.

Bu arada, karşılaşmanın tüm geliri LÖSEV'e bağışlandı.

Öte yandan, maç öncesi bir taraftar fenalaştı. Bir anda yere yığılan taraftara ilk müdahale tribünde yapıldı. Bu kişi daha sonra sağlık ekipleri tarafından tribünden çıkarıldı.