İşte Avrupa'ya gidecek takımlar!

UEFA Süper Lig panoramasını yayınladı, Avrupa Kupaları'na gidecek takımları yazdı.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
İşte Avrupa'ya gidecek takımlar!
Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Spor Toto Süper Lig'in 2011-2012 sezonu panoramasını yayınladı. Sezonun futbolcusu olarak Galatasaraylı Selçuk İnan'ı ilan eden UEFA, Avrupa'ya gidecek takımları da açıkladı.

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ne direkt, Fenerbahçe'nin 3. ön eleme turundan katılacağını duyuran UEFA, Trabzonspor'un Avrupa Ligi'nde Play-Off oynayacağını, Beşiktaş'ın Avrupa Ligi'ne 3. ön eleme turundan dahil olacağını, Bursaspor'un ise 2. ön eleme turundan katılacağını duyurdu.

AÇIKLAMANIN SONUNA KRİTİK NOT
Aynı açıklamanın sonuna bir de not düşülerek, UEFA'nın onayı sonrası Avrupa Kupaları'na katılacak takımların netleşeceği açıklandı.

SONER AYDOĞDU'YA ÖVGÜ
Panoramada Galatasaray'ın file bekçisi Fernando Muslera'nın rekorundan bahsedilirken, "Fernando Muslera 19 maçta gol yemeyerek, kulüp rekorunu eline geçirdi" ifadesi kullanıldı. Sezonun çıkış yapan isimlerinden Gençlerbirliği oyuncusu Soner Aydoğdu'yla ilgili bilgilerin de yer aldığı analizde, Ankaragücü'nün ligden düşmesi 'sürpriz' olarak tanımlandı.

ENGİN'İN AÇIKLAMALARI
Sezonun özeti olarak ise Galatasaraylı Engin Baytar'ın Kadıköy'de şampiyonluğa ulaştıkları Fenerbahçe maçı sonrası yaptığı açıklamaya yer verildi. Engin maç bittikten birkaç dakika sonra, "Fenerbahçe'yi kutluyorum. Çok zor bir dönemden geçtiler. Gösterdikleri mücadele ile farkın bire inmesini sağladılar. Nasıl bir psikolojide olduklarını biliyorum. Geçen sene ben de benzer şeyler yaşamıştım" açıklamasını yapmıştı.
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.