Umut vaat eden başlangıç!

2014 Dünya Kupası elemeleri öncesinde Gürcistan'la hazırlık karşılaşmasına çıkan A Milli Takım'ımız maçtan 3-1 galip ayrılarak uzun soluklu macerasına iyi bir başlangıç yaptı.

Giriş Tarihi 24 Mayıs 2012, 00:00 Güncelleme 24 Mayıs 2012, 23:05
Umut vaat eden başlangıç!

İÇİNDEKİLER

İlk yarıda iyi bir grafik çizen, ikinci yarıda tutuk görünen fakat sonradan açılan millilerimiz oynadıkları ilk maçı kazanarak ilerisi için umut vaat etti.

A Milliler maça Cenk Gönen, Serdar Kurtuluş, Egemen Korkmaz, Ömer Toprak, İsmail Köybaşı, Hamit Altıntop, Mehmet Topal, Nuri Şahin, Gökhan Töre, Sercan Sararer, Mustafa Pektemek 11'iyle çıktı. Gürcistan'da ise Giorgi Loria, Ucha Lobjanidze, Guram Kashia, Dato Kvirkvella, Aleksander Amisulashvili, Zurab Khizanishvili, Jaba Kankava, Nikoloz Gelashvili, David Targamadze, Vladimer Dvalishvili ve Aleksander Kobakhidze ilk 11'de forma giydi.

Milli takım karşılaşmaya yüksek tempoyla başladı. Hamit'in etkili oyunuyla pozisyonlaqr bulan milliler ilk tehlikeyi Mustafa Pektemek'le 10. dakikada buldu. Hamit'in kullandığı serbest vuruşta topa kafa vurmak isteyen Mustafa biraz geç kalınca pozisyonu değerlendiremedi.

VE GOL GELDİ
A Milliler aradığı golü Hamit Altıntop'la buldu. Sercan Sararer sol kanattan taşıdığı ortaladı, ceza sahası içinde müsait pozisyondaki Hamit güzel bir kafa vuruşuyla topu ağlara yolladı ve milli takımımız öne geçti: 1-0

BASKILAR İKİYİ GETİRDİ
Maçta üstünlüğü rakibine kaptırmayan millilerimiz 39. dakikada Nuri Şahin'le farkı ikiye çıkardı. İsmail Köybaşı'nın sol kanattan yaptığı ortada Mustafa Pektemek kafayla topu Nuri'ye indirdi, Real Madrid'li genç oyuncu da ceza sahası içinde kaleyi soldan gören pozisyonda topu yerden ve düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi: 2-0

Kalan dakikalarında başka gol olmayınca A Milli Takımımız, Hamit ve Nuri'nin golleriyle Gürcistan önünde ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.

GÜRCİSTAN KARŞILIK VERDİ
İkinci yarıya hızlı başlaya ekip Gürcistan'dı. Sağdan ceza alanına giren David Targamadze güzel bir vuruşla topu ağlarımıza gönderdi ve farkı bire indirdi: 2-1

Fark bire indikten sonra Gürcistan daha baskılı oynamaya başladı. Kazanılan serbest vuruşta topun başına Aleksandre Amisulashvili geçti. Amisulashvili'nin iyi yere giden frikiğinde Cenk topu son anda kurtardı, seken topa Mchelidze vurdu ama Cenk'in suratına çarpan top kornere gitti.

Oyunda hakimiyeti yavaş yavaş tekrar eline geçiren millilerimiz baskılarını artırdı ve üçüncü gol için atak tazeledi. 81. dakikada Arda'nın ceza sahasında yaptığı ortaya Gürcistan defansı kolla müdahale edince hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Selçuk İnan geçti ve sert ve isabetli bir vuruşla skoru 3-1'e getirdi.



Geri kalan dakikalarda başka gol olmayınca A Milli Takım'ımız Gürcistan'ı 3-1 mağlup etti ve hazırlık maçlarına iyib bir başlangıç yaptı.