Seride durum 2-1!

Beko Basketbol Ligi play-off yarı final serisi üçüncü maçında Beşiktaş Milangaz ile Galatasaray Medical Park, Sinan Erdem Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi. Maçtan 74-65 galip ayrılan Beşiktaş seride durumu 2-1'e getirdi.

Giriş Tarihi 20 Mayıs 2012, 00:00 Güncelleme 20 Mayıs 2012, 19:34
Seride durum 2-1!

İÇİNDEKİLER

Abdi İpekçi'de oynanan ilk karşılaşmada Galatasaray Medical Park 75-74 galip gelmiş, ikincisinde Beşiktaş 81-72'yle karşılık vererek seriyi eşitlemişti.

Bugün Sinan Erdem'de oynanan üçüncü karşılaşmayı Beşiktaş Milangaz 74-65 kazandı. Maçta Galatasaray'a oranla daha üstün oynayan siyah beyazlılar ilk çeyreği 19-14, ikinci çeyreği 42-36, üçüncü çeyreği de 62-51 önde kapattı. Son çeyrekte rakibine kolay sayı imkânı tanımayan Beşiktaş karşılaşmadan 74-65 galip ayrıldı ve play-off serisinde durumu 2-1'e getirerek büyük bir avantaj elde etti.

Siyah-beyazlılar, Sinan Erdem Spor Salonu'nda tribünleri tamamen dolduran taraftarlarının desteği ile sürekli önde götürdükleri maçı kazanıp, seride avantajlı duruma geçti.

Beşiktaş Milangaz, 22 Mayıs Salı günü yine Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak serinin 4. maçını kazanması durumunda finale yükselecek. Aksi sonuçta ise finale yükselecek takımı, 25 Mayıs Cuma günü Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki son karşılaşma belirleyecek.

MAÇ SONRASI BÜYÜK SEVİNÇ

Beşiktaşlı taraftarlar, maç sonrası büyük bir sevinç yaşadı. Basketbolcuları galibiyet nedeniyle alkışlayan taraftarlar, bir süre salondan ayrılmayarak tezahüratlar yaptı. Oyuncular da tribünleri alkışlayarak, destekleri nedeniyle taraftarlara teşekkür etti.

SAHANIN EN SKORERİ HAWKİNS OLDU

Yarı final serisinin 3. maçında sahanın en skorer ismi Beşiktaş Milangazlı David Hawkins oldu. Hawkins, 21 sayıyla takımını galibiyete taşıyan isim olurken, Arroyo ve Ersin Dağlı da 16'şar sayı kaydetti. Bu üçlü, siyah-beyazlıların attığı 74 sayının 53'üne imza attı.

Galatasaray Medical Park'ta ise Savovic ve Dedovic'in 16'şar sayılık katkıları galibiyeti getirmedi.

RİBAUNDLARDA BEŞİKTAŞ ÜSTÜNLÜĞÜ

Karşılaşmayı kazanan Beşiktaş Milangaz, ribaundlarda da rakibine üstünlük sağladı. Siyah-beyazlılar, 12'si hücum, 26'sı savunma olmak üzere toplam 38 ribaund alırken, sarı-kırmızılılar ise 9'u hücum, 20'si savunma olmak üzere toplam 29 ribaund topladı.

NOUMA COŞTURDU

Maçın 3. periyodunun son anlarında salona gelen Beşiktaş'ın eski futbolcusu Pascal Nouma, taraftarları coşturdu.

Nouma, taraftarların 3. periyot bitiminde sahaya girip tezahürat yaptırması isteğini de geri çevirmedi ve sahaya atlayarak, kısa bir süre taraftarlara tezahürat yaptırdı.

Nouma, maç sonrası da Beşiktaş Milangaz oyuncusu Pops Mesah Bonsu'yu tebrik etti. Bu arada sezon başında Beşiktaş Milangaz'da da forma giyen NBA oyuncularından Semih Erden de karşılaşmayı izledi.

TARAFTARLAR ARASINDA KAVGA ÇIKTI

Karşılaşmanın henüz ilk periyodu oynanırken, protokol tribününün sol tarafındaki pota arkası tribünde bazı taraftarlar arasında kavga çıktı. Bir süre devam eden kavga, diğer taraftarların araya girmesiyle sonlandırıldı.