Fenerbahçe'ye 7 yıldız daha geliyor

Sözleşmesi biten Emre'nin bütün teklifleri reddedip kalma şansı yüksek. Kale hariç her mevkiye takviye isteyen Aykut Kocaman'ın transferdeki 'olmazsa olmaz'ı, orta sahanın göbeği ve stoper.

Giriş Tarihi 18 Mayıs 2012, 00:00 Güncelleme 18 Mayıs 2012, 11:00
Fenerbahçe’ye 7 yıldız daha geliyor

İÇİNDEKİLER

Sezonun iki finalinde de boy gösterip; Süper Lig'de ikinci olan ve Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götüren F.Bahçe artık yeni sezonu düşünüyor. Bu noktada tüm gözler Aykut Kocaman'a çevrilmiş durumda, zira futbol takımı konusunda tüm yetkiler başarılı teknik adamda. Takımdan kimlerin gidip kimlerin kalacağına, hangi oyuncuların transfer edileceğine Kocaman karar verecek.

Söz transferden açılmışken, tüm futbolseverlerin kafasında bu konu ile ilgili önemli soru işaretleri bulunuyor. Akşam'a göre, soruların cevaplarıysa şöyle:

Aykut Kocaman transfer raporunu verdi mi?

Aykut Kocaman'ın raporu yüzde 95 hazır, sadece ufak detayları kaldı. Bitmemesinin sebebi hafta sonu kongre yapılacak olması. Kocaman, yeni yönetim belli olduktan sonra raporunu önümüzdeki hafta içinde kulübe iletecek.

F.Bahçe kaç futbolcu transfer edecek?

YEDİ oyuncu alınacak. Bunların üçü yabancı, dördü yerli.

Hangi mevkilere oyuncu alınacak?

Aykut Kocaman, kale hariç her mevkiye takviye istiyor. 'Olmazsa olmaz' dediği bölgeler ise orta sahanın göbeği ve stoper. Ayrıca, sağ açık ve forvet bölgelerine de en az bir futbolcu transfer edilmesini talep ediyor.

Kiralık oynayan Yobo ve Ziegler kalacak mı?


İkisi de kalmayı çok istiyor. Yobo'nun kalma olasılığı yüzde 90. Everton Kulübü'nün fazla bir sorun çıkartması beklenmiyor. Ziegler'in durumu belirsiz çünkü Juventus yönetimi bu oyuncuyu nasıl değerlendireceğine henüz karar vermedi. İtalyan kulübü makul taleplerde bulunursa, Ziegler en azından bir yıl daha F.Bahçe'de kalacak.

Emre Belözoğlu'nun sözleşmesi uzayacak mı?

Gönülden Fenerli olduğunu defalarca ispatlayan Emre'nin, bütün teklifleri elinin tersiyle itip takımda kalma şansı şu an itibariyle yüzde 60.

Bir ara gözden düşen Semih, gidecek mi?

Semih, son haftalardaki başarılı performansıyla takımda kalmayı garantiledi. Ayrıca kendisi gitmek istese bile, F.Bahçe'den kazandığı ücreti başka bir kulüpten alması çok zor (yıllık 1.8 milyon TL alıyor).

Çok fazla eleştirilen Henry Bienvenu, gönderilir mi?

Kocaman, önümüzdeki sezon takımın üç kulvarda birden mücadele edeceğini göz önünde bulundurup, en az üç iyi forvete sahip olmak istiyor. Bu bakımdan Bienvenu'nun kalma şansı yüksek. Ancak, takasta kullanılması da ihtimaller dahilinde.

Lugano ve Andre Santos F.Bahçe'ye dönebilir mi?

Her iki oyuncu da sezon içinde yöneticilerle görüşüp, F.Bahçe'ye dönmek istediklerini söylediler. Ancak teknik direktör Aykut Kocaman, bu oyuncuların geri alınmalarına karşı çıkıyor.

Takımdan ayrılması kesinleşen isim var mı?


Şu an itibariyle gönderilmesi kesin olan tek isim var, o da Bilica. Kocaman'ın sezon içinde pek fazla şans vermediği Brezilyalı ile yollar kesin olarak ayrılıyor.

Bekleneni veremeyen Dia kalacak mı, gidecek mi?

Kocaman bu oyuncudan umudunu kesmiş değil. Ancak, yeni gelecek 3 yabancıya takımda yer açmak için Bilica'nın dışında da yabancı gönderilmesi lazım. Bu nedenle Dia'nın da takasta kullanılma şansı son derece yüksek.