"Niyetim düğün davetiyesi vermekti"

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu maçının ardından çıkan olaylar nedeniyle gözaltına alınan 48 kişi arasında bulunan ve çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Denizlispor Amigosu Ali Demirkaya (35), niyetinin davetiye vermek olduğunu söyledi.

Giriş Tarihi 17 Mayıs 2012, 00:00 Güncelleme 17 Mayıs 2012, 20:33
Niyetim düğün davetiyesi vermekti

İÇİNDEKİLER

Demirkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nişanlısı Lale Say ile 24 Haziran tarihinde evleneceğini, düğün davetiyesi dağıtmak için İstanbul'a gittiğini belirterek, Fenerbahçeli bir yöneticiye üzerinde Denizlispor'un logosu bulunan düğün davetiyesini verdiğini, bu yöneticinin talebi üzerine maçı izlemesi için protokol tribünü davetiyesi aldığını ifade etti.

Denizlispor taraftarı olduğunu, Galatasaray'a sempatisinin bulunduğunu belirten Demirkaya, dünyanın sayılı derbileri arasında yer alan Fenerbahçe-Galatasaray maçını protokol tribününden izlediğini kaydetti.

Ali Demirkaya, yaşadıklarını şöyle anlattı: ''Protokoldeki TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e, Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Nihat Özdemir'e düğün davetiyemi ilettim. Maçın bitiminden sonra Fenerbahçe taraftarları futbolcularını tribünlere çağırdı, meşaleler yandı. Meşalelerin yandığı bölümde bir elektriklenme yaşandı, ardından olaylar tüm stada yayıldı. Biber gazı sıkılmasıyla ortalık daha da karışınca, tribünden indim ve Galatasaray yöneticisi Abdurrahim Albayrak ile karşılaştım. Gazdan etkilenen Albayrak yüzünü temizliyordu. Daha sonra Galatasaray soyunma odasına doğru ilerledim. Bu sırada polis yolumu kesip orada ne aradığımı sordu, açıklamaya çalıştım ama beni ekip arabasına götürüp, gözaltına aldı. Niyetim gerçekten düğün davetiyesini vermekti.''