"Kadıköy'de kupa vermek provokasyondur"

Giriş Tarihi 12 Mayıs 2012, 00:00 Güncelleme 12 Mayıs 2012, 23:03
Kadıköy’de kupa vermek provokasyondur

İÇİNDEKİLER

Spor Toto Süper Lig'de 2011-2012 sezonunun şampiyonu G.Saray oldu. İşte spor yazarlarının şampiyonlukla ilgili ilk yorumları:

AHMET ÇAKAR

Galatasaray'a Kadıköy'de kupa vermek ağır provokasyondur. Fenerbahçe seyircisi maçın birinci dakikasından son dakikasına kadar Galatasaray'a taciz edecek hiçbir durumda bulunmadı. İki üç çakmak atıldı ki bu da her maçta olan şeyler. Yöneticiler kupanın verilmesini istemiş. İki kulüp yöneticisi futbolu senin benim kadar bilmiyor. Fener'e kupa verirsin ama Galatasaray'a kupayı yarın ver. Bu provokasyonun sonu Fenerbahçe'ye cezadır.

Sivas olaylarında yaşananlar neyse Kadıköy'deki olaylar da odur.

RASİM OZAN KÜTAHYALI

İki takım da şampiyonluğu hak etti. Galatasaray çok mücadele etti. Tabii hiçbir şey bugün bıçaklanan kişiler kadar değerli değil.

MURAT ÖZBOSTAN

Öncelikle Galatasaray'ı tebrik ederiz.. Fenerbahçe'yi de.. Ama sarı lacivertli takım için bir paragraf açalım.. Fenerbahçeli futbolcular yaşadıkları gergin, stresli günlere, ateşli günlere rağmen müthiş bir efor sarf edip bu yarışı son dakikaya kadar taşıyıp mücadele ettiler.. Finalde kaybetmek mutlaka acıdır, kötüdür.. Hele de bu film bir kez daha tekrarlanırsa.. Lakin bu yarışın içinde var olmak, kenetlenmek, direnmek, varını yoğunu ortaya koymak, değerli bir hazinedir. Fenerbahçeli futbolcular bunu yaptı.. Bu hazineye sahip oldu.. Bu nedenle onları bir kez daha tebrik ediyorum..

Elmander panik yarattı!
Maça gelirsek.. İlk yarıda iki takım da birbirine fazla alan bırakmadı. Galatasaray Elmander çıkana kadar sahanın üstün tarafıydı sonrasında Fenerbahçe üstünlüğü aldı. Galatasaray telaşlansa da ilk yarıyı istediği skorla bitirdi.

İkinci yarı heyecan, gerilim, kartlar, pozisyonlar derken.. İstenilmeyen görüntüleri yaşamaya başladık. İki takım futbolcuları da zaman zaman kontrolü kaybetti. Daha çok da Fenerbahçeli futbolcular. Nitekim Dia'nın atılmasıyla Galatasaray büyük avantaj yakaladı. Fenerbahçe'yi 10 kişi kalınca sinir bastı. Sarı kartlar Fenerbahçe için havada uçuşmaya başladı. Ama sayısal denge Ulfaluji'nin atılmasıyla geldi.

Uzatmalar kabustu
Bu Fenerbahçe'yi de ateşledi taraftarı da.. Alex'in de oyuna girmesiyle Fenerbahçe cesaretlendi.

Oyunun son anları al gülüm ver gülüme döndü. Fizik gücü düşünce iki takım futbolcuları da dağınık bir futbol oynamaya başladı. Bunu normal karşılamak gerekirdi. İzleyenler yerlerinde kendilerini parçalarken, sahadaki isimlerden mantıklı bir futbol beklemek mücizeydi.

Uzatmaların 5 dakikası müthişti.. Bitmek bilmedi, geçmek bilmedi. Cüneyt Çakır'ın bitiş düdüğü şampiyonu ilan ediyordu..

HAŞMET BABAOĞLU

Her tarafı dökülen futbol sezonun finalini seyrettik. Bana göre zaten 34 hafta bittiğinde Galatasaray şampiyondu. Süper Final Lig TV'nin uydurmasıdır. Süper Finali'n kupası da Ligv TV'ye verilmelidir. Maç için yapılacak bir yorum yok. Galiba bir takım genetiğine inanmak zorunda kalacağım: Fenerbahçe iş finale kaldığında başarılı olamıyor. Bunu son yıllarda sürekli görüyoruz. Trabzonspor karşısında ilk yarıda gördüğümüz Fenerbahçe'nin mücadele anlayışının yarısını bile Saraçoğlu'nda göremedim.

Ben kendi adıma hem Fenerbahçeli hem de Galatasaraylı futbolcuları tebrik ediyorum. Ama bazı futbolcuların da artık en azından Türkiye'de futbol oynamasını istemediğimi net olarak anladım. Çünkü dertleri kavga çıkarmak, futbol oynamak değil. Bunu net olarak anladım.

GÜRCAN BİLGİÇ

Maçın son dakikalarına kadar tribünler sakinliğini korudu. Maçın öncesinde ve sonrasında Fenerbahçe taraftarlarıyla güvenlik güçleri arasında istenmeyen olaylar oldu. Maça 15 dakika kala gereksiz bir şekilde arbede oldu stat önünde. Maç bittikten sonra yaşanan olaylar tasvip edilemez. Stat dışına kaçanların burada da benzer hadiseleri sürdürmesi güzel şeyler değil.

En büyük kabahat kimde bilmiyorum ama binlerce kişinin olduğu tribünlere biber gazı atmayı mantıklı bulmuyorum. Yerde yatan taraftarlara şiddet uygulanması hoş değildi. Onun peşi sıra ortalık karıştı. Güzel şeyler yaşanmıyor Kadıköy'de.

RIDVAN DİLMEN

Fenerbahçe kontrollü oynadı, son 25 dakika risk alacaktı, Dia'nın atılmasıyla o riski alamadı. Sezon geneline baktığımızda iki takım da saygı duyulacak bir mücadele gösterdi. 25. haftadan itibaren Galatasaray'ın daha avantajlı olduğunu görüyorduk. Galatasaray başkanını, teknik direktörü Fatih Terim'i, yardımcılarını, bütün taraftarları ve oyuncuları cani gönülden kutlarım. 18. şampiyonluk hayırlısı olsun, her şampiyonluk hak edilmiş şampiyonluktur. O yüzden bütün Galatasaray Kulübü'nü cani gönülden ama cani gönülden kutlarım.

Maç sonunda dram var, sevinç var. Şu an izleyemiyorum ama maç sonunda kaptan Alex'in Fatih Terim'e sarılması, bunlar çok güzel şeyler. Bence futbol kazandı. Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını çok isterdim ama Galatasaray da hak edilecek bir şampiyonluk aldı"