"TFF daha fazla kaos yaratacak"

Eski milli futbolcu Engin İpekoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) şike iddialarına ilişkin kararları hakkında, ''Kaosun içinden çıkma çabası var. Bu daha fazla kaos yaratacak gibi'' dedi.

Giriş Tarihi 03 Mayıs 2012, 00:00 Güncelleme 03 Mayıs 2012, 19:33
TFF daha fazla kaos yaratacak

İÇİNDEKİLER

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin (İEÜ) bahar şenlikleri kapsamında bu yıl 11'inci kez düzenlenen ''Türk futbolunda iz bırakanlar'' söyleşisine, eski milli futbolcular Oğuz Çetin, Vedat İnceefe ve Engin ipekoğlu katıldı.

İpekoğlu, söyleşinin moderatörü Sait Gürsoy'un, ''TFF'nin kararları sonrası Türk futbolu yeni bir kaosun içine girmiş midir'' sorusuna, ''Kaosun içinden çıkma çabası var. Bu daha fazla kaos yaratacak gibi. Bugünden daha fazla bir kaos bizi bekliyor'' yanıtını verdi.

Vedat İnceefe ise UEFA'dan ceza gelip gelmeyeceğine ilişkin soruya karşılık, ''Herhalde UEFA ile görüşüldü, ondan sonra bu açıklamalar yapıldı diye düşünüyorum. Bu sene bitiminde bir kaos olacak. Galatasaray şampiyon olamazsa camia ayaklanacak'' diye konuştu.

Oğuz Çetin de Türk futbolunun düzlüğe çıkarılması için çabalar bulunduğunu, beklentilerinin gelecek sezon beyaz sayfa açılması olduğunu söyledi.

Süper Final uygulamasına ilişkin bir soruya karşılık Engin İpekoğlu, gelişen şartlardan dolayı zorunlu olarak bu sistemin getirildiğini ve bu maçları izlemekten keyif aldığını söyledi.

Oğuz Çetin, karşılaşmalarda yaşananlar ile teknik adam ve yöneticilerin beyanatlarına baktığı zaman Türkiye'nin bu sisteme hazır olmadığını düşündüğünü ifade ederken, Vedat İnceefe de normal başlayan sistemin daha sonra değiştiğini, bu nedenle Türk futbolu markasında bir tahribat olduğunu savunarak, ''Çok büyük sıkıntı var. Galatasaray 9 puan önde ligi bitirdi. Şimdi Fenerbahçe yenerse lider olacak durumda. 34 haftayı lider bitiriyorsunuz, ama işin sonunda avantajınız kalmıyor'' şeklinde konuştu.

Söyleşi sonunda konuklara, öğrenciler tarafından ''Türk futboluna katkı ödülü'' verildi.