Tahkim'den Fener'e kötü haber!

Tahkim Kurulu, F.Bahçe'nin aldığı 2 maç seyircisiz oynama cezasına yapılan itirazı görüştü.

Giriş Tarihi 22 Mart 2012, 00:00 Güncelleme 22 Mart 2012, 21:56
Tahkim’den Fener’e kötü haber!

İÇİNDEKİLER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından Fenerbahçe'ye verilen cezaları onadı.

Kuruldan yapılan açıklamada, Galatasaray derbisinde taraftarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat ile saha olayları nedeniyle verilen toplam 2 maç seyircisiz oynama ve 135 bin lira para cezasına Fenerbahçe'nin yaptığı itirazın görüşüldüğü aktarılırken, PFDK kararında isabetsizlik bulunmayarak itirazın reddedildiği belirtildi.

Tahkim Kurulu, Beşiktaş-Galatasaray derbisinde Beşiktaşlı oyuncuların basın toplantısına gelmemeleri nedeniyle PFDK tarafından verilen 10 bin liralık para cezasını ise kaldırdı. Gerekçeli kararda, maçın oynandığı Türk Telekom Arena Stadı koridor güvenlik kamera kayıtlarının izlendiği ve siyah-beyazlı oyuncuların basın toplantısı odası bölümüne geldiklerinde başlayan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in basın toplantısının 25 dakika sürdüğü vurgulanırken, bu uzun toplantı süresi nedeniyle Beşiktaş'ta bir kusur bulunmadığı dile getirildi.

Öte yandan, Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Pendikspor'un futbolcusu Umut Eskiköy'e rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle PFDK tarafından verilen 3 maç ceza ise Tahkim Kurulu'nca kaldırıldı.