"Teşvik primi yanlış değil"

Beşiktaş alt yapsından yetişen ve Fenerbahçe dahil birçok takımın formasını giyen eski futbolcu Zafer Biryol, tartışılacak açıklamalar yaptı.

Giriş Tarihi 01 Mart 2012, 00:00 Güncelleme 01 Mart 2012, 19:01
Teşvik primi yanlış değil

İÇİNDEKİLER

Kanada'nın Toronto şehrinde bir futbol akademisinde görev yapan Zafer Biryol, şike ve teşvik primiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Teşvik primi yanlış değil. Hedefsiz maçlarda motivasyon artırıcı bir denge unsuru. Teşvik primi olması gereken bir şeydi. Ben daha önce yaptığım bir açıklamada çoğu futbolcu bunu almıştır, diye tahminde bulundum. Kesin almıştır, demedim. Artık yeni yasayla teşvik primi suç sayılıyor. Dolayısıyla artık yapılmaması gerekir" dedi.

"ŞİKE VE TEŞVİK SIFIRLANMAZ"
Biryol, dava süreciyle ilgili olarak, "Son yaşanan olaylar; şike soruşturması ve açılan mahkeme bence iyi oldu. Ben bunun bir çözüm getireceği inancı içerisindeyim; fakat şike ve teşviğin sıfıra ineceğine inanmıyorum" ifadelerini kullandı.

"HAPİS CEZALARI ÇOK AĞIR"
Buna rağmen hapis cezalarının çok ağır olduğun altını çizen Biryol, "Spora bu kadar misyon yüklenmemeli. Spor eğlence amaçlı yapılan bir şey. Bir futbolcunun spor insanın 15-16 yıl hapis yatması doğru değil" dedi.

"FENERBAHÇE'NİN EN BÜYÜK AVANTAJI AYKUT KOCAMAN"
Konuşmasında Fenerbahçe'nin içinde bulunduğu duruma da değinen Biryol, "Fenerbahçe büyük güç kaybetmesine rağmen şampiyonluk yarışının içerisinde. Geçen yıla oranla kalitesi düştü. Ama en büyük avantajları Aykut Kocaman. Yabancı hocayla bunlar olmazdı. Aykut Kocaman işini çok iyi bilen bir teknik direktör" dedi.

"EN GÜÇLÜ ADAY GALATASARAY"
Biryol, son olarak ligin en iyi futbol oynayan takımının Galatasaray olduğunu ve dolayısıyla şampiyonluğun en güçlü adayının Sarı-Kırmızılı ekip olduğunu söyledi.