Lefter'e veda

Giriş Tarihi 15 Ocak 2012, 00:00 Güncelleme 15 Ocak 2012, 12:24
Lefter’e veda

İÇİNDEKİLER

Vefat eden Fenerbahçe ve Türk futbolunun efsane ismi Lefter Küçükandonyadis, son yolculuğuna uğurlanıyor.

Rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede önceki gün yaşamını yitiren, Türk futbolunun 'Ordinaryüs'' lakaplı unutulmaz futbolcusunun naaşı, düzenlenecek tören için Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na getirildi.

Lefter'in naaşını taşıyan cenaze arabası stadın protokol tribünü girişi önündeki yolda görününce stat önünde tören için bekleyen futbolseverler, Lefter'i alkışlarla karşıladı.



TORUNU GÖZYAŞLARINI BOĞULDU

Lefter'in torunu Özlem Katmer dedesini anlatırken tüm stadı gözyaşına boğdu.

Törende konuşma yapan Lefter'in torunu Türk futbolunu yüceltmiş bir insanın torunları olmaktan duyduğumuz gururu bugün buruk bir şekilde yaşıyoruz. Kendisinde büyüklük kompleksi görmedik, sade bir yaşamı seçti. Atatürk en değer verdiği valıktı. 'Atatürk adaya geldiğinde onun elini tutmak için yarışırdık' derdi. Atatürk'ün başını okşaması en büyük anısıydı. Evinin baş köşesinde Atatürk'ün büstü vardı.


Lefter Küçükandonyadis'in torunu Lefter'in "Aziz Yıldırım'ı çıkarsınlar beni alsınlar" sözünü ifade edincetribünler ayağa kalkarak Aziz Yıldırım için tezahüratlarda bulundular.

Fenerbahçeli futbolcular Lefter Küçükandonyadis'in naaşını sahaya çıkardı. Lefter için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Ali Koç, taraftarlara yönelik olarak yaptığı açıklamada "Buraya acımızı paylaşmaya gelen herkese teşekkürler. Camiamıza yakışan bir şekilde Lefter'i uğurluyoruz. İyi ki varsınız" dedi.

Statta Fenerbahçe taraftarının dışında birçok takımın taraftarı da bulunuyor. Sarı-lacıverert, sarı-kırmızı, siyah-beyaz ve bordo-mavili atkı ve bereler göze çarpıyor. Lefter için birçok pankart açılırken, "Ver Lefter'e yaz deftere" sloganı atılıyor.

BAŞBAKAN ERDOĞAN SARACOĞLU STADI'NDA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği Başmüzakereci Egemen Bağış ve İstanbul Milletvekili Hakan Şükür Saracoğlu Stadı'na geldi.


SEVENLERİ ONU YALNIZ BIRAKMADI
Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu üyeleri,ve 2. Başkan Ali Dürüst, Beşiktaş 2. Başkanı Metin Keçeli, Beşiktaş Kulübü güvenlik müdürü Ahmet Ateş, Lefter Küçükandonyadis'i son yolculuğuna uğurlamak için Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki törene katılıyor.

Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Nihat Özdemir, Murat Aydınlı, Abdullah Kığilı, Fenerbahçe Kulübü teknik direktörü Aykut Kocaman,Fenerbahce Spor Kulübü'nün tüm branşlarındaki sporcular ve de Fenerbahçe'nin efsane başkanı Ali Şen Saracoğlu Stadı'ndaki yerini aldılar.

Efsane ismin cenazesi, törenden sonra defnedilmek üzere Büyükada'ya götürüldü.