Puanları bölüştüler

Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Bursaspor, sahasında Trabzonspor'la 1-1 berabere kaldı.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Puanları bölüştüler
Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Bursaspor, sahasında Trabzonspor'u konuk etti. Haftaiçi oynadığı Şampiyonlar Ligi maçından moralsiz dönen Bordo Mavililer, Bursaspor deplasmanında da iki puan bıraktı.

GLOWACKI ATTI AMA İPTAL!
Maçın 5. dakikasında Adrian'ın sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta aşırtılan topa Glowacki kafayı vurdu. Ancak ağlara giden top hakem Süleyman Abay tarafından, Glowacki'nin rakibine faul yaptığı gerekçesiyle iptal edildi.

OYUNDA DENGE VAR
Maçın ilk 10 dakikasında Trabzonspor'un üstünlüğü gözükse de, Bursaspor maçın temposunu dengelemeyi başardı. Mücadele genel itibarıyla bir orta olan mücadelesi şeklinde geçiyor.

İNANILMAZ KAÇTI!
18. dakikada Bursaspor inanılmaz bir gol kaçırdı. Sağ kanattan Basser'le başlayan atakta N'Diaye altıpasta Tolga'dan seken topu ağlara gönderemedi. Poazisyonun devamında topu önünde bulan Ozan İpek'in şutu ise üstten auta çıktı.

Puanları bölüştüler-1

BURAK GELİŞİNE VURDU, SONUÇ YOK
Trabzonspor'un en büyük gol ayağı olan Burak Yılmaz 27. dakikada pozisyona girdi. Sağ çaprazdan yapılan ortaya topun gelişine vuran Burak, topu Scott Carson'a nişanlayınca gol şansını harcamış oldu. İlk yarının kalan dakikalarında da gol sesi çıkmayınca taraflar soyunma odasına 0-0'lık beraberlikle girdi.

İKİNCİ YARI GOLLE BAŞLADI
Ve maçın ilk golü 51. dakikada Sestak'la gedi. Ceza alanı içerisinde Ozan İpek iki Trabzonsporlu oyuncuyu geçti. Ortasını arka direğe doğru kesen Ozan'ın gönderdiği topa Sestak kafayı vurdu ve takımını 1-0 öne geçiren gole imzasını attı. Golden sonra Bursaspor'lu futbolcular sevinçlerini asker selamı vererek yaşadılar.

İLK DEVREYE ORANLA TEMPO ÇOK YÜKSEK
İkinci devrenin başından itibaren oyun hızlanmış görünüyor. Bursaspor özellikle golü bulduktan sonra tempoyu git gide yükseltti. Yeşil beyazlıların hızına Trabzonspor da kontra ataklarla cevap vetrmeye çalışıyor.

61. DAKİKA ŞOVU YERİNİ SELAMA BIRAKTI
Trabzonsporlu taraftarlar her hafta maçların 61. dakikasında gerçekleştirdikleri şovu bu hafta verilen şehitlerimiz sebebiyle iptal etti. Futbol severler bunun yerine 61. dakikada hep birlikte asker selamı verdiler.

YİNE BURAK YILMAZ, YİNE GOL!
69. dakikada cott Carson Serdar Aziz'in kısa pasında topu kapmak için ceza alanına giren Burak Yılmaz'ı düşürdü ve hakem Süleyman Abay penaltı noktasının gösterdi. 71. dakikada topun başına gelen gol makinası, penaltı vuruşunu ağlara gönderdi ve skora dengeyi getirdi: 1-1.

Maçın geriye kalan süresinde taraflar başka gol bulamayınca, maç 1-1'lik skorla berabere sona erdi.

BİRİNCİ YARININ ÖNEMLİ ANLARI
Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Bursaspor ile Trabzonspor takımları arasında oynanan karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi.

11. dakikada Ozan İpek'in sol kanattan ceza alanı içine gönderdiği topa arka direkte Sestak gelişine vurdu. Top auta çıktı.

18. dakikada Sestak'ın sağ kanattan rakibini çalımlayarak kale içine yerden gönderdiği topa N'Diaye vuramadı. Arka direğe kaldırdığı topa müsait pozisyondaki Ozan İpek gelişine vurdu. Top üstten auta çıktı.

27. dakikada Halil'in pasıyla ceza alanına giren Burak, çaprazdan bekletmeden vurdu. Top kaleci Carson'da kaldı.

29. dakikada Basser'in sağ çaprazdan kaleye gönderdiği sert şut, uzak köşeden auta çıktı.

36. dakikada Sestak'ın sağ kanattan kale içine yaptığı ortaya, müsait pozisyondaki Turgay dokundu. Kaleye giden topu Trabzonspor defansı uzaklaştırdı.

45. dakikada Ozan'ın sol kanattan ceza alanı içine gönderdiği topa müsait pozisyondaki Turgay vuramadı. Top kaleci Tolga'da kaldı.

Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında başka gol olmayınca ilk yarı 0-0 sona erdi.

2. YARININ ÖNEMLİ ANLARI
Spor Toto Süper Lig'deki Bursaspor-Trabzonspor maçı, ikinci yarıda atılan gollerle 1-1 sona erdi.
Bursaspor, aradığı golü 50. dakikada buldu. Sol kanattan ceza sahasına giren Ozan ipek, iki Trabzonsporlu defans oyuncusunu çalımladıktan sonra topu arka direğe ortaladı. Pozisyonu iyi takip eden Sestak'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak, kaleci Tolga'nın müdahalesine rağmen filelerle buluştu: 1-0.

55. dakikada Bursaspor atağında kazanılan serbest atışı kullanan Batalla, topu penaltı noktasına doğru gönderdi. Serdar'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak, kaleci Tolga'da kaldı.

71. dakikada Trabzonspor skoru eşitledi. Serdar Aziz'ın kısa düşen geri pasına hareketlenen Burak, kaleci Carson'un müdahalesiyle ceza sahası içinde yerde kaldı. Hakem Süleyman Abay, tereddütsüz önce penaltı noktasını, ardından da kaleci Carson'a sarı kartını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Burak, kaleciyle topu ayrı köşelere göndererek, skorda eşitliği sağladı: 1-1.

90 2. dakikada Bursaspor atağında sol kanatta kazanılan serbest atışı kullanan Batalla, topu ön direğe ortaladı. İbrahim'in ayağının üstüyle dokunduğu meşin yuvarlak, az farkla üstten auta gitti.

Karşılaşma, 1-1'lik skorla tamamlandı.

BEKLENEN İLGİ YOKTU
Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor'un Trabzonspor ile oynadığı maça yeşil-beyazlı taraftarlar beklenen ilgiyi göstermedi.

27 bin seyirci kapasiteli Bursa Atatürk Stadı'nın 3'te 1'lik kısmının boş kaldığı dikkatlerden kaçmadı. Bursasporlu taraftarlar, maç öncesi terör saldırılarını protesto eden tezahüratlar yaptı. Trabzonspor taraftarlarının da zaman zaman bu tezahüratlara eşlik ettiği görüldü. Maç öncesi stat hoparlörlerinden çalınan ''10. Yıl Marşı''na tüm tribünlerin eşlik ettiği gözlendi. Taraftarların, marş sırasında Bursa Büyükşehir Belediyesinin stat girişinde dağıttığı Türk bayraklarını da sallayarak eşlik etmesi, tribünlerde güzel bir görüntü oluşturdu. Yaklaşık bin kadar Trabzonspor taraftarı da takımlarını statta kendilerine ayrılan bölünde destekledi.

KADIN VE ÇOCUK TARAFTARLAR TRİBÜNDE
Türkiye Futbol Federasyonunun uygulaması gereği, Bursaspor-Trabzonspor maçını çocuk ve kadın taraftarlar ücretsiz izledi.

Bursa Atatürk Stadı'nda Kadın ve çocuk taraftarlar, kendilerine ayrılan bölümde Bursaspor'u destekledi. 750 civarında kadın ve çocuk taraftarın tezahüratları diğer tribünlerce de alkışlandı. Trabzonspor'dan anlamlı mesaj

Trabzonsporlu futbolcular, maç öncesi taşıdıkları tişörtle terör saldırısına anlamlı gönderme yaptı. Bordo-mavili futbolcular, karşılaşma öncesi üzerinde ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'' yazılı tişörtle ısındı. Bu davranış Bursasporlu taraftarlarca da alkışlandı. Yazıcı'dan Güneş'e yakın ilgi
Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, maç öncesi sahaya inerek Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ile saha kenarında bir süre görüştü. Yazıcı, Güneş'e başarılar diledi.

OZAN İPEK'E SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI
Bursaspor taraftarları, doğum günü olan başarılı futbolcuları Ozan İpek'i de unutmadı.

Taraftarlar, maç öncesi yanlarında getirdikleri küçük bir pastaya mum dikerek, Ozan İpek'e üfletti. Ozan İpek, ikram edilen pastanın tadına da baktı.

SAHAYA AYNI PANKARTLA ÇIKTILAR
İki takım futbolcuları ve hakem üçlüsü sahaya birlikte taşıdıkları ''Şehitlerimizi saygıyla anıyoruz'' yazılı pankartla çıktı. Maraton tribününde, son terör saldırısında şehit düşen asker ve polislerin fotoğraflarının yer aldığı, üzerinde ''başımız sağ olsun'' yazılı pankart açılırken, kapalı kale arkasında da bir grup taraftarın, şehit düşen asker ve polislerin isimlerinin ve memleketlerinin yazılı olduğu kartonları taşıdığı dikkatlerden kaçmadı. Maç, TFF'nin aldığı karar gereği şehit polis ve askerler anısına 3 dakika geç başladı.


Puanları bölüştüler-2

Puanları bölüştüler-3

Puanları bölüştüler-4

Puanları bölüştüler-5


Günün Manşetleri

Tüm Manşetler