Terim:"Hedef Play-Off"

Giriş Tarihi 26 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 26 Eylül 2011, 23:45
Terim:Hedef Play-Off

İÇİNDEKİLER

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Eskişehirspor karşısında iyi oynayarak kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi. Terim "Şimdilik en büyük hedef play-off'a kalmak" dedi.

Terim, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, ''Kazandığımız için mutluyuz, oyuncularımız da mutlu. Eskişehir gibi bir takımı yenmek, yenerken de pozisyon vermemek önemli. Eskişehir kaliteli bir takım. Çok pozisyon ürettik ve kazandık. Bizim için işlerin iyi gitmediğinin söylendiği bir dönemde iyi oynayıp kazanmak güzel. Kötü de oynasak kazansaydık yine sevinirdim.'' dedi.

Terim, ligdeki sistem değişikliği nedeniyle play-off'un çok önemli olduğuna vurgu yaparak, ''Şu an play-off'a kalmak önemli, büyük bir coşku ile gelip, sonunda hiçbir şey yapamamak da var. Onun için şimdilik en büyük hedef play-off'a kalmak. Coşkuyla gidiyoruz, böyle devam etmek istiyoruz.'' diye konuştu.

Terim, eski teknik direktörü ve yakın dostu olduğunu söylediği Jupp Derwall'i de rahmetle andığını söyledi.

Bir basın mensubunun sorusu üzerine Terim, Engin ve Elmander ile ilgili olarak ise ikisinin de çok iyi mücadele ettiğini, Elmander'in gol atmamasına rağmen ileride takımı tuttuğunu belirtti.

Engin için ise gücü ve kuvvet eksiğini giderdiği zaman çok daha iyi olacağını, çıkarken de üzgün çıktığını belirterek, ikisinin de oyunundan memnun olduğunu söyledi.

Terim, play-offu eleştirmediğini, hedeflerinin play off olduğunu söyledi. Terim Gökhan Zan için ise, ''Nazar değmesin çok sakatlanan biriydi, şimdi sakatlanmadı. Seyircimiz biraz daha destek olursa Gökhan daha çok çalışacak ve takıma yararlı olacak, bugün de çok iyiydi.'' dedi.

Terim, daha iyi olmak için çalıştıklarını fakat sistem üzerinde oynamadıklarını da belirterek, 4-1-4-1 oynadıklarını zaman zamanda b planı olarak 4-4-2 oynadıklarını, çok minik değişiklikler yaptıklarını söyledi.

Terim, bu akşam görev vermediği Milan Baros'tan vazgeçmesinin de mümkün olmadığını sözlerine ekledi.

Galatasaray'ın yeni transferlerinden Engin Baytar, ilk 11'de oynayacağını dün öğrendiğini belirterek, ''Benim için sürpriz oldu, iyi bir maç çıkardığımı sanıyorum. Kamp dönemim iyi geçmedi, maç eksikliğim var. Sakatlanmadım, kramp girdi. Takım olarak çok iyi bir mücadele ortaya koyduk, Hepimiz aynı şeyi düşündüğümüz de daha başarılı olacağımızı söyleyebilirim.'' dedi.

Sarı - kırmızılı ekibin bir diğer oyuncusu Albert Riera Ortega, takıma yeni katıldığı ve yüzde yüz hazır olmadığını belirterek, maçla ilgili olarak, ''Bizim için çok önemliydi, 3 puan güven ve gelecek açısından önemliydi. İyi oynadık, rakipten daha iyiydik, maçı daha iyi domine ettik. Gelecek haftalarda daha iyi olacağız.'' yorumunu yaptı.

SKİBBE: GOLDEN SONRA GÜVENİMİZİ KAYBETTİK
Eskişehirspor Teknik Direktörü Michael Skibbe ise maça iyi başladıklarını ancak yedikleri golden sonra planlarının bozulduğunu söyledi.

Skibbe, ''Galatasaray'ı tebrik ediyorum, haklı bir galibiyet aldı. Maça iyi başladık bir kaç tane de kontratak yakaladık. İlk golden sonra kendimize olan güvenimiz kayboldu. Daha çok çalışmamız gerekiyordu. Son maçlardan farklı olarak teknik sorunlarımız da vardı. Oyunu çabuk kuramadık ve rakibe fırsat verdik. İstediğimiz oyun kurgusunu sahaya yansıtamadık. Galatasaray, 1-0'dan sonra daha etkili oldu ve kontrataktan da pozisyonlar buldu.'' dedi.

Skibbe, Galatasaray'ın harika bir stadının olduğunu da belirterek, burada gelecekte önemli başarılar elde edeceğini söyledi. Skibbe, dolu ve modern statların oyuncuları da olumlu yönde etkileyeceğini sözlerine ekledi.

Eskişehirsporlu oyunculardan Veysel Sarı, ''Galatasaray iyi takım, kazanmak için onlar kadar çalışmalıydık. Olmadı, atılan ilk golde Gökhan abi bana faul yaptı. Hakeme bunu söyledik ama dinlemedi. Yenilgilerin ardından hakeme suçu bulmak doğru değil. Biz önümüzdeki Trabzonspor maçına bakacağız, seyircimiz önünde kazanmak istiyoruz.'' dedi.

Kaptan Sezgin Coşkun ise, ''Galatasaray'ı tebrik ediyorum, biz de yediğimiz golden sonra biraz bocaladık. Kontrataktan pozisyonlar verdik. 2. golden sonra gardımız düştü. Artık önümüzdeki Trabzonspor maçına bakacağız.'' diye konuştu.