Platini'den 'şike' açıklaması

UEFA Başkanı: Şike futbol için ölüm tehlikesidir.

Giriş Tarihi 16 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 16 Eylül 2011, 12:01
Platini’den ’şike’ açıklaması

İÇİNDEKİLER

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Başkanı Michel Platini, futbolda yolsuzlukla mücadele edilmesi gerektiğini yineledi ve futbol için ''ölüm tehlikesi'' bulunduğunu söyledi.

Platini, UEFA'nın şike olaylarının tespiti için yeni oluşturduğu, futbol adamları, disiplin komisyonları, polis ve yargı birimleri arasındaki ilişkiden sorumlu olacak kurulunun İsviçre'nin Nyon kentindeki ilk toplantısının ardından yaptığı açıklamada, şikenin futbola büyük zarar verdiğini söyledi.

Michel Platini, ''Futbol, birçok spor gibi ölüm tehlikesi içinde. Bu sporun özünde, sonuçların doğruluğu yatar. Bu, en alt düzey maçtan Dünya Kupası'na kadar böyledir. Ancak zarlar hileliyse oynamanın ya da bu oyun için heyecanlanmanın anlamı kalmaz'' dedi.

Basında her gün şikeyle ilgili yeni haberlerin yer aldığını söyleyen Platini, bu ölüm tehlikesine karşı pes etmeyeceklerini ve tüm futbol ailesinin karşı saldırıya geçmeye hazır olduğunu kaydetti.

Spor dünyasının tek başına bu organize suçla başa çıkamayacağını, adaletin de tek başına yetersiz kalacağını belirten Platini, yeni kurulan kurula seslenerek, ''İşte burada yeni oluşturulan kurulun üyeleri devreye giriyor. Siz, futbol bilginizle bu sporun korunmasında çok önemli bir rol oynuyorsunuz'' dedi.

Fransız futbol adamı, kurul üyelerinin her ülkede futbol, disiplin kurulları, ulusal-uluslararası polis ve yargı birimleri arasındaki bağı güçlendirmekle görevli olduğunu hatırlattı.