Cenk, Türk Milli Takımı'nı seçti

Gaziantepspor'un başarılı forvet oyuncusu ve Almanya U21 Milli Takım oyuncusu Cenk Tosun, A Milli Takım'da forma giymeyi kabul ettiğini söyledi.

Giriş Tarihi 25 Şubat 2011, 00:00 Güncelleme 25 Şubat 2011, 17:07
Cenk, Türk Milli Takımı’nı seçti

İÇİNDEKİLER

Milli takım teknik ekibi tarafından uzun bir süredir yakından izlenen Cenk, (A) Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, Sorumlu Yardımcı Oğuz Çetin ve İdari Koordinatör Okan Buruk ile bir görüşme yaptı. Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl ve Teknik Direktör Tolunay Kafkas'ın destekleriyle gerçekleşen görüşmenin ardından, genç futbolcu kendisine yapılan teklife olumlu yanıt verdi.

Cenk'in bu kararı üzerine Türkiye Futbol Federasyonu, oyuncunun (A) Milli Takım'da forma giyebilmesi için gerekli yasal prosedürleri başlattı. İşlemlerin tamamlanmasıyla birlikte, Cenk'in Türkiye tercihi FIFA nezdinde de resmiyet kazanacak.

Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl, Teknik Direktör Tolunay Kafkas ve Cenk Tosun, Gaziantepspor Celal Doğan Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi.

ÇOCUKLUK HAYALİM GERÇEKLEŞTİ

A Milli Takımda forma giymeyi kabul ettiğini bildiren Cenk Tosun, ''Ben de ülkeme olan borcum nedeniyle bundan büyük mutluluk duyacağımı ifade ettim. A Milli Takım'da forma giymeyi kabul ettim. Çok mutluyum, gururluyum'' diye konuştu.

Son günlerde Alman milli takımında oynaması veya Türk Milli takımına gelip gelmeyeceği ile ilgili olarak çok şeylerin yazılıp çizildiğini anlatan Cenk Tosun, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bugün artık bu konuya son noktayı koyuyoruz. A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink ve Yardımcı Oğuz Çetin ile İstanbul'da görüştüm. Görüşme sırasında Hiddink, bana çok iyi şeyler anlattı. Uzun zamandır beni izlediğini, çok beğendiğini, A Milli Takım'da düşündüklerini ve forma vermek istediklerini söyledi. Gaziantepspor'a gelmekle doğru bir iş yaptığımı, şımarmadan aynı futbolumu üstüne koyarak devam ettirmemi istedi. Türk Milli Takımına katılacak yeni gençlerle ileride iyi işler yapacaklarını ifade etti.
Yapılacak milli maça beni davet edeceğini belirtti. Türk milli takımını seçmemde ailem, teknik direktörüm, kulüp başkanım etkili oldular. Burayı ben kendi kararımla seçtim. Vatanım için her şeyimi vereceğim. Sonuçta çocukluğumdan beri en büyük hayalim olan Türk milli takımının ay yıldızlı formasını giyeceğim için çok mutluyum.''

İBRAHİM KIZIL

Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl da Cenk'in kendisi için en doğru kararı verdiğini, bundan kulüp olarak büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Cenk Tosun ile ilgili olarak haftalardır yazılar yazıldığını, her kafadan ayrı bir ses çıktığını ifade eden Kızıl, ''Bugün Cenk son noktayı koydu. Kendi hür iradesi ile Türk Milli Takımını tercih etti. Herkesin ülkesine karşı bazı sorumlulukları vardır. Cenk bu kararla bu vatanın bir evladı olarak sorumluluğunu yerine getirdi. Bundan sonra ülkemizin ay yıldızlı bayrağını göğsüne takacak. Türk milli takımını tercih ettiği için ona teşekkür ediyorum. Allah hayırlı uğurlu etsin'' diye konuştu.

CENK TOSUN KİMDİR

1991 yılında Almanya'nın Wetzlar kentinde doğan Cenk Tosun, futbola 1993-94 sezonunda SG Praunheim kulübünde başladı. Daha sonra SV 07 Raunheim'e transfer olan oyuncu, 1997 yılında ise Eintracht Frankfurt ile sözleşme imzaladı. 2009 yılında A takıma yükselen Cenk, bu sezon rezerv takımda 13 maçta kaydettiği 11 golle dikkatleri üzerine çekti ve ikinci transfer döneminde Gaziantepspor'la 3,5 yıllık sözleşme imzaladı. Daha önce Alman U19 ve U21 milli takımlarında oynayan genç futbolcu, son olarak 9 Şubat'ta Alman Ümit Milli Takımı'nın Yunanistan ile yaptığı maçta forma giydi.
Cenk Tosun, Galatasaray ve Bursaspor'a attığı 4 golle dikkatleri üzerine çekti.

Bu arada, Türkiye Futbol Federasyonu, başkan Kızıl ve teknik direktör Kafkas'a, Cenk Tosun'un Milli Takıma kazandırılması sürecinde yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür etti.