Kartal tuş oldu

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Ankaragücü'ne 1-0 mağlup oldu...

Giriş Tarihi 13 Şubat 2011, 00:00 Güncelleme 13 Şubat 2011, 20:56
Kartal tuş oldu

İÇİNDEKİLER

Maçın henüz ilk dakikası dolmadan eski bir Beşiktaşlı olan Serdar Özkan'ın golüyle 1-0 geriye düşen Siyah Beyazlılar, 90 dakika boyunca bu gole cevap veremedi ve sahadan mağlup ayrıldı.

Sarı kart cezalısı Quaresma'nın olmayışı hücumdaki alternatifleri azaltırken sakatlığı nedeniyle forma giymeyen Guti'nin eksikliği ise fazlasıyla hissedildi. Kartal, 1-0'lık yenilginin ardından şu ana kadar Guti'siz çıktığı 6.maçta 12. puan kaybını yaşadı.

Bu sonuçla birlikte Beşiktaş 32 puanda kalırken, hafta içindeki Dinamo Kiev maçı öncesinde de kötü sinyaller verdi. Ankaragücü ise bu galibiyetle puanını 25'e çıkardı ve düşme hattından bir adım daha uzaklaştı.


MAÇ GOLLE BAŞLADI
Ankara 19 Mayıs Stadı'ndaki mücadele adeta golle başladı. İlk dakikada gelişen atakta sağ kanattan yapılan ortada topa gelişine müthiş vuran Serdar Özkan, topu Beşiktaş filelerine gönderdi: 1-0

BEŞİKTAŞ'TA SORUNLAR
Serdar Özkan'ın ilk dakika dolmadan attığı golle 1-0 geriye düşen Beşiktaş bu golün şokunu uzun süre üstünden atamadı. Özellikle defanstan top çıkarmakta zorlanan siyah beyazlılar hücumda da Quaresma ve Guti gibi iki yıldızının eksikliğini fazlaca hissetti ilk 30 dakikalık bölümde.

TEMPO ÇOK DÜŞTÜ
30 ve 45. dakikalar arasında oyunun temposu çok düştü. Ankaragücü ilk dakikalardaki etkinliğini yitirip kendi yarı alanına kapandı, Beşiktaş da yaptığı top kayıplarıyla oyunda bir türlü üstünlük kuramadı rakibine.

GABRİC TOPU KONTROL EDEBİLSE...
Ankaragücü 42. dakikada 2. gole yaklaştı. Orta sahada kaptığı topla ilerleyen Sapara, şık bir ara pası gönderdi ama defansın arkasına sarkan Gabric topu kontrol edemedi ve bu pozisyon sonuçsuz kalmış oldu.

İlk yarı 1-0 Ankaragücü üstünlüğüyle sona erdi...

ÜZÜLMEZ OYUNDAN ÇIKTI
Beşiktaş, ikinci yarıya bir oyuncu değişikliğiyle başladı. İlk 45 dakikada etkili olamayan İbrahim Üzülmez Bernd Schuster tarafından oyun dışına alınırken yerine dahil olan isim İsmail Köybaşı oldu.

KARTAL BASKILI BAŞLADI

Siyah Beyazlılar, maçın ikinci yarısına oldukça istekli başladı. Erken bir gol bulup skora dengeyi getirmeyi isteyen Kartal, ilk 10 dakika içinde bu golü bulamadı ama rakibi bunaltacağının sinyallerini verdi.

ALMEİDA ÇIKTI
Beşiktaş'ın büyük umutlarla devre arasında transfer ettiği Hugo Almeida, Ankaragücü maçında çok etkisizdi. Teknik direktör Schuster de Portekizli oyuncuya 65 dakika dayandı ve Almeida yerini Bobo'ya bıraktı.

BEŞİKAŞ BASTIRDI ANKARAGÜCÜ DİRENDİ
Oyunun son 20 dakikasının tamamı neredeyse tamamen Ankaragücü yarı sahasında oynandı. Beşiktaş sağlı sollu ataklarla rakibi bunaltırken Ankaragücü ise kalesini başarıyla savundu.

Kalan sürede başka gol olmadı ve Ankaragücü maçı 1-0 kazandı...