Volkan'dan G.Saraylıları kızdıracak sözler

Fenerbahçe ve Milli Takımın başarılı file bekçisi Volkan Demirel, derbi maçla ilgili "Saracoğlu'nda oynanan her karşılaşmanın favorisi Fenerbahçe'dir" dedi.

Giriş Tarihi 28 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 28 Ekim 2010, 15:36
Volkan’dan G.Saraylıları kızdıracak sözler

İÇİNDEKİLER

Volkan Demirel, Fenerbahçe Televizyonu'nda Günün Röportajı programına konuk oldu ve geride kalan Galatasaray maçı ile ilgili olarak açıklamalar yaptı.

Tecrübeli kalecinin röportajının ilgili bölümü şöyle:

Soru: Galatasaray maçından istediğiniz sonucu alamadınız. Baktığımız zaman diğer maçlarda olduğu gibi Galatasaray maçında da Fenerbahçeli oyunculara futbol dışı sertlik yapıldığını gördük. Örneğin Niang ciddi bir sakatlık yaşıyor; Dia yine aynı şekilde… Genel anlamda maç boyunca çok sert bir futbol ve biraz da hakemin bu sertliğe göz yummasıyla çok sert bir rakip vardı karşımızda. Bununla ilgili ne söylemek istersin?

Cevap: Türkiye liginde futbolda sertlik var fakat bu kötü niyetle yapılan bir şeyse rahatsız edici olabiliyor. Bunun dışında hırslı ve sert oynamak futbolu zevkli hale getiriyor diye düşünüyorum. Ancak buradaki ayrımı iyi yapmak gerekiyor. Kasten yapılan, sakatlığa sebep olan bir sertlik varsa bu çok rahatsız edici oluyor. Fenerbahçe, bu sertliklere biraz daha maruz kalıyor. Çünkü çok süratli, çok yetenekli, kanatlardan topu aldığında direkt kaleyi bulabilen futbolcular var. Bunlara engel olabilmek için sertlik uyguluyorlar, ancak faul yaparak durdurabiliyorlar ve hakem de buna müdahale yapmayınca futbolcular da maç da olumsuz etkileniyor. Niang ve Dia, umarım bir an önce takıma dönerler.

Soru: Galatasaray derbisinde Fenerbahçe'nin mutlak favori gösterilmesi sizi etkiledi mi? Maç öncesi duygularınız ve takımın havası nasıldı?

Cevap: Saracoğlu'nda oynanan her maçın favorisi Fenerbahçe'dir. Burada farklı olan Galatasaray'ın geçen yıllardaki performansı ve şuan ki durumuydu. Maçtan önce yapılan yorumlar bizi çok fazla etkilemedi ancak tabii ki söylenenleri duyuyorsunuz okuyorsunuz. Bunlarla ilgilenmemeniz mümkün değil. Maçtan önce Galatasaray'da hoca değişikliği oldu, birçok şey konuşuldu. Gündem değiştirilmeye çalışıldı; maçın önemini ve konsantrasyonumuzu bozmaya çalıştılar. 10 yıl süren bir geleneğimiz vardı ve bu bozuldu. Maçtan sonra 'Beraberliğe seviniyorlar' derken bunu anlatmaya çalışıyordum aslında. Karşı tarafa olumsuz bir yorum yapmak için konuşmadım. Anlatmak istediğim; rakibimiz karşısında ezici bir üstünlüğümüz olduğu ve bunun devam etmesini istediğimdi. Kazanmamız ve geleneği devam ettirmemiz gerekiyordu bunu anlatmaya çalıştım. Her Fenerbahçe – Galatasaray maçından önce bu tarz konuşmalar olur biz bu sebeple kaybetmedik; düşüncelerimizi sahaya yansıtamadık ve maç bu yüzden beraberlikle sonuçlandı diye düşünüyorum.