Rijkaard, Rüştü'yü haklı çıkardı

Dünyanın en iyi kalecileri listesinde yer alan tecrübeli file bekçisi Rüştü Reçber'in, Galatasaray'daki görevine son verilen teknik direktör Frank Rijkaard'la ilgili tespitleri doğru çıktı.

Giriş Tarihi 21 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 21 Ekim 2010, 11:38
Rijkaard, Rüştü’yü haklı çıkardı

İÇİNDEKİLER

Barcelona'ya en önemli transfer olarak gitti, Rıjkaard ona gereken şansı vermedi. Rüştü Reçber, Barcelona'da Rijkaard'la birlikte çalışmış; ama ikilinin yıldızı bir türlü barışmamıştı.

O dönem Katalan ekibinin başkanı olan Laporta tecrübeli file bekçisi için "Rüştü bizim en önemli seçim yatırımımız oldu" demiş ve İspanyol medyası bu transferi sezonun en önemli transferlerinden bir tanesi olarak kabul etmişti.

Buna karşın, Rijkaard, Rüştü'nün dil sorunu yaşadığı vb. pek çok gerekçeyle tecrübeli file bekçisine gereken şansı vermemiş; hatta basın üzerinden milli kaleciyi eleştirmişti.

RIJKAARD'A DARGIN OLDUĞUNU SÖYLEMİŞ, "ELİNİ SIKMAYACAĞIM" DEMİŞTİ

Rüştü Reçber, bu konuyla ilgili olarak geçen sezon Radyospor'da, Özgür Sancar'a yaptığı açıklamada, "Rjikaard'a dargınım, dolayısıyla Galatasaray'la oynayacağımız maçta elini sıkmayacağım." demişti.

Tecrübeli file bekçisi ayrıca, "Galatasaray'ın başarılı olmasını, özellikle de Avrupa'da başarılı olmasını çok isterim. Ama, Rijkaard'la olacağına inanmıyorum. Kendisinin kişiliği hakkında hiçbir şey diyemem; ancak teknik direktörlük açısından onu başarılı bulmuyorum." şeklinde düşüncelerini ifade etmişti.

Rüştü, "Rijkaard olmasıydı; Barcelona'daki kariyerin daha farklı olur muydu" sorusu üzerine ise "Kuşkusuz evet... Barcelona'yı çok seviyorum. Kesin olarak başarılı olurdum." demişti.

O dönem bazı Galatasaraylı idareciler Rüştü Reçber'e bu değerlendirmesi nedeniyle sitemde bulunmuşlardı; ama tecrübeli file bekçisinin ne kadar haklı olduğu bugün ortaya çıktı.

İSTATİSTİKLER RÜŞTÜ'YÜ DOĞRULADI

Rijkaard, 19 ayda, değeri yüz milyon eurolarla ölçülen kadroyu ligde 3. yaptı. Sarı - kırmızılılar onun yönetiminde Avrupa Ligi'ne daha play-off'da veda ettiler. Ayrıca Galatasaray, tarihinde ilk kez sezonun ilk 8 maçında 4 mağlubiyet aldı.