Maradona'nın Turkish uğuru

Tespihiyle gündeme oturan efsane ismin bir diğer uğurunun ise Ertuğrul Sağlam'ın hediyesi Bursa kaşkolu olduğu ortaya çıktı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Haziran 2010 Güncelleme 28 Haziran 2010, 00:26
Maradona’nın Turkish uğuru

İÇİNDEKİLER

Arjantin Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve aynı zamanda futbol şube sorumlusu Türk isim Noray Nakis, efsane futbolcu, şimdinin teknik direktörü Armando Diego Maradona hakkında son derece ilginç ve samimi açıklamalarda bulundu. Maradona ile uzun yıllara dayanan bir arkadaşlığı olduğunu belirten Nakis, "Maradona'nın milli takımın başında başarılı olacağına inanıyordum.
Teknik Direktör olması için teklifte bulundum, ancak tepkiler oldu. Çoğunluk, Maradona'nın başarılı olacağına inanmadı. Ülkede yapılan oylamada yüzde 80 Maradona'yı istemedi.
Ancak, ısrar ettim ve kabul ettirdim. Ne var ki, Afrika'da başarısız olursak Arjantin'e dönemeyebilirim" diye konuştu.

SOYUNMA ODASINDA BURSA KAŞKOLU
Maradona'nın dünya kupası maçlarında 4 uğuru olduğunu belirten Nakis, bunlardan birinin (Takvim'in 4 gün önce duyurduğu gibi) elinden düşürmediği tesbih oldunu açıkladı.
Maradona 2 haç takar, 1 de tesbih taşır. Bütün dinlere inanır. Bir diğer uğuru torunu Benjamin.
Üçüncü uğuru ise Ertuğrul Sağlam'ın kendisine yolladığı "Dünyanın en büyük futbolcusuna sevgilerle" yazılı, imzalı bir kaşkol. Bu kaşkolu maç öncesi soyunma odasına asar.
Bursa şampiyon olduğunda, bana "Şampiyon olduk" dedi. 4. uğurunu kupa bitmeden söyleyemem" ifadelerini kullandı.

KEŞKE ARDA BİZİM TAKIMDA OLSAYDI
Maradona'yla birlikte Galatasaray'ın Atletico Madrid ile yaptığı maçı izlediklerini belirten Nakis, "Maradona, o karşılaşmada izlediği Arda'ya hayran kaldı. 'Keşke, Arda bizim milli takımda olsaydı' diye bana dert yandı" dedi.