Futbol dünyasında ‘beyaz’ teknik direktörlerin ‘siyahi’ olanlara büyük üstünlük kurduğu ‘siyahi’ teknik adamların pek de başarılı olamadığı bildirildi.
Türkiye'nin siyahi teknik adamlar için bir cennet olduğunun altı çizildi. Brezilya'nın 'Trivela' internet sitesi tarafından yapılan bir değerlendirmede 'siyahi' teknik adamlar arasında G.Saray'ın şu anki hocası Frank Rijkaard bir numarada kendisine yer buldu.
Aynı listede ikinci sırayı ise bir zamanlar F.Bahçe'yi başarıdan başarıya koşturan Didi ikinci sırada yer aldı. Listede Kolombiya'nın eski hocası Maturano 3, Angola'nın hocası Goncalves 4, Kamerunlu Akono 5, Brezilyalı Gentil Cardoso 6, Beşiktaş'ın eski hocası Tigana ise 7'inci sırada yer aldı. 8'de Andrade, 9'da Medford, 10'uncu sırada ise Keshi yer buldu.