İşte merak edilen sorunun cevabı

Fenerbahçe'nin almış olduğu seyircisiz oynama cezası ile Bilica'ya verilmiş ceza Ankaraspor maçını kapsayacak mı?

Giriş Tarihi 30 Ekim 2009, 00:00 Güncelleme 04 Haziran 2011, 14:11

İÇİNDEKİLER

Hafta sonu oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin faturası PFDK tarafından açıklandı. Buna göre, PFDK , Fenerbahçe'ye sahaya atılan yabancı maddeler ve yardımcı hakem Tarık Ongun'un başından yaralanması nedeniyle 2 maç seyircisiz oynama cezası verildi.

SPOR TURU İÇİN TIKLAYINIZ

DERBİDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

DERBİ ÖNCESİ İSTENMEYEN KARELER... TIKLAYIN


Bilica'ya ise 3 maç ceza kesildi. Maçtan önce Arda ile Cristian arasında yaşanan kavgaya karışan Bilica, Sarı-Kırmızılı milli futbolcuya yumruk atmıştı.

Peki Fenerbahçe'nin ve Bilica'nın aldığı cezalar, sarı-lacivertli takımın 3-0 hükmen kazanacağı Ankaraspor maçında geçerli olacak mı? Sporseverlerin kafasındaki bu soru işaretlerini ortadan kaldırıyoruz.

Buna göre, Fenerbahçe'nin ve Brezilyalı yıldızının almış olduğu cezalar Ankaraspor maçında geçerli olmayacak. Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) internet sitesinde konuyla ilgili madde şöyle:

"Müsabakadan men cezasının infazında, ligden çekilen ve ligden çıkarılan kulüplerin müsabakaları hariç, tamamlanamayan veya hükümle karar verilmis müsabakalar da dikkate alınır." (Futbol Disiplin Talimatı'nın 91. maddesinin 12. bendine göre)

Yani, Fenerbahçe kendi sahasında oynayacağı Kasımpaşaspor ve Ankaragücü maçlarını seyircisiz oynayacak.

Ömer SÜT-TAKVİM