Uygun'un hedefi Şampiyonlar Ligi

"Sivasspor'un eski teknik direktörü Bülent Uygun, Anadolu'dan bir takımı şampiyon yapma arzusunun olduğunu belirterek, ''Benim hayallerimin arasındaki Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırmaktan tutun da, milli takımla Avrupa ve dünya şampiyonluğu yaşamak da var. Bunlar benim hayallerim ama hayalperest gibi de yaşamıyorum'' dedi.

Giriş Tarihi 28 Ekim 2009, 00:00 Güncelleme 28 Ekim 2009, 11:25

İÇİNDEKİLER

Uygun, Bursa'daki evinde 7 yıl görev yaptığı Sivasspor'da güzel günlerinin geçtiğini, her zaman bu güzel anılarla yaşayacağını kaydetti.

''Sivas'ta misyonu bitti''şeklindeki görüşlerin kendisi gibi idealist, başarmayı düşünen, başarırken de bir çok şeyi üretmeye çalışan insanlar için geçerli olmadığına değinen Uygun, ''Türk futbolunun genel yapısında şu var; olabilecek bir başarısızlıkta ilk suçlu her zaman teknik direktördür. Baktığınızda ligde 3 sezondan beri çok güzel şeyler yapmış bir takımın 4. sezonunda hem de bayağı bir zirve yaptığı bir ortamda, hazırlık maçları da dahil olmak üzere arka arkaya alınan mağlubiyetler sonrasında bir değişikliğe gidilmesi gerektiği düşüncesindeydim'' diye konuştu.

Uygun, istifa kararında, uzun süredir hizmet vermiş biri olarak camiaya ve kente zarar vermeme düşüncesinin bulunduğunu dile getirerek, ''Dolayısıyla da Sivasspor'un en azından ilk etaptaki yaklaşık 7 yıllık periyodundaki 'görev tamamlandı' düşüncesiyle istifamızı verdik'' dedi.

BİR İKİ İNSANA HAFİF GÖNÜL KOYMADIM DERSEM YALAN OLUR

Genç teknik adam, ''Sivasspor'dan ayrılırken kırgın olduğunuz kişiler var mı?'' sorusunu, ''Yaşadığınız 6-7 sene içinde belki bir iki kişiye kırılmış olabiliyorsunuz. Bu da doğaldır. Ayrılık zamanında da üzülüyorsunuz. Yani bu kadar yaptığınız işlerde başardıklarınıza baktığınızda kimsenin başaramadıklarının başarıldığı bir ortamda ister istemez belli kırgınlıklar, ufak tefek de olsa bunları yaşıyorsunuz. Bir iki insana hafif gönül koymadım dersem yalan olur. Ama bu da doğaldır futbolun doğasında var'' diye yanıtladı.

Bülent Uygun, eski takımının bundan sonda da güzel neticelere imza atacağına yürekten inandığını dile getirerek, Sivasspor'un en kötü ihtimalle sezonu 7. sırada bitireceği, yeni teknik direktör Muhsin Ertuğral'ın da başarılı olacağı düşüncesini taşıdığını söyledi.

BÜLENT UYGUN'UN BUNDAN SONRAKİ HEDEFLERİ

Bundan sonraki hedeflerine ulaşma konusunda yoğun bir çalışma programı içinde olduğunu ve bu doğrultuda hareket ettiğini dile getiren Uygun, şunları söyledi:

''Anadolu'dan bir takımı şampiyon yapma isteğim var. Bu Türk hocalarından birine nasip olacaktır. Allah inşallah bize nasip eder bunu. Bunu başarmak istiyorum. Onun dışında tabi adımız bir çok takımla anılmakla birlikte, Fenerbahçe ve Trabzonspor'da oynamış olamamız itibariyle de buralarda da anılıyor. Burada da tabi anılmış olması da güzel oluyor. Benim hayallerimin arasında Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırmaktan tutun da, milli takımla Avrupa ve dünya şampiyonluğu yaşamak var. Bunlar benim hayalerim ama hayalperest gibi de yaşamıyorum. Çalışıyorum, araştırıyorum. Hem ilim hem bilim anlamında, hem de futbol teknik kapasite anlamında geliştirmek için çalışıyorum. İnşallah bunu başarırım. Başarabileceğime de inancım sonsuz. Bir gün Allah bunları bana nasip eder diye düşünüyorum. Hayal ediyorum ve başarmak için var gücümle çalışıyorum.''

MİLLİ TAKIM İÇİN TEKNİK DİREKTÖR ARAYIŞLARI

Bülent Uygun, Türk Milli Takımında teknik direktör olarak görev yapmanın 14 bin Türk antrenörün hayali olduğunu kaydetti.

Fatih Terim'in görevinden ayrılmasının üzüntüsünü yaşadığını ifade eden Uygun, ''Türk Milli Takımı'nı başarıdan başarıya koşturan Fatih Terim'in görevinden ayrılması herkes gibi bizleri de son derece üzdü. Ama futbolun bir diğer yapısı itibariyle de milli takımda bizim de hayallerimiz var'' dedi.
Takımın başına yabancı bir teknik direktörün getirileceği yönündeki açıklamaların Türk teknik adamlarını çok üzdüğünü anlatan Uygun, şöyle devam etti:

''Türkiye'de bu görevi layıkıyla yapabilecek birçok hoca var. Bunlardan bir tanesi Ertuğrul Sağlam, bir tanesi Tolunay Kafkas, bir tanesi Ünal Karaman, Rıdvan Dilmen, Abdullah Avcı, bunlar bizim genç jenerasyonun aklıma gelenleri. Ya da bundan önceki jenerasyona baktığınızda Giray Bulaklar, Güvenç Kurtarlar, Yılmaz Vurallar, Ziya Doğanlar, Rıza hocalar. Bunlar hepsi de bizim üst jenerasyon. Bu görevi layıkıyla yapabilecek hocalar olduğu düşüncesindeyim. Bundan önceki zamanlarda gerek Mustafa Denizli'nin Fatih Terim'in, Şenol Güneş'in, Ersun Yanal'ın görev yaptığı milli takımda aldığı başarılar zaten ortadadır. Bundan önce de Avrupa şampiyonları getirdik, gördük. Takımlarımızda ne kadar hüsrana uğradıklarını hep beraber gördük. Yapılan açıklamada ''bir yabancıyla çalışacağız'' demiş olmaları açıkçası üzüntü verici. Türk antrenörlerine güvenilmemiş olmasını gösteren bu unsur üzüntü verici. Benim ama onlara hala inancım sonsuz. Türk hocalarına güvenilerek, onlara gereken destek verilip, milli takımı onlara emanet edeceğini düşünüyorum.''

Uygun, yurt içinden ve yurt dışından bazı teklifler aldığını, ancak kendi belirlediği hedefler çerçevesinde bu teklifleri kabul etmediğini sözlerine ekledi.