Real Madrid bozguna uğradı

İspanya Kral Kupası 4. tur ilk maçında Real Madrid, deplasmanda 3. Lig takımı (Segunda B) Alcorcon'a 4-0 yenildi.

Giriş Tarihi 28 Ekim 2009, 00:00 Güncelleme 28 Ekim 2009, 11:16

İÇİNDEKİLER

Real Madrid'de sakat olan Cristiano Ronaldo dışında dinlendirilmek istenen Kaka, Xabi Alonso, Higuain, Pepe ve kaleci İker Casillas gibi önemli oyuncular kadroda olmazken, buna rağmen Raul, Benzema, Guti, Drenthe, Diarra, Van Nistelrooy gibi diğer yıldız oyuncular oynadı.

Maçın başından sonuna kadar baskılı ve üstün oynayan Alcorcon'un gollerini Borja Perez (15. ve 52), Ernesto Gomez (39) ve Arbeloa kendi kalesine (21) attı.

Dünyanın en pahalı takımlarından Real Madrid'in yaklaşık 400 milyon Avro'luk yıllık bütçesine karşılık Alcorcon'un sadece 1 milyon 200 bin Avro'luk sezonluk bütçesi bulunuyor. Maçlarını 3 bin kişilik Santo Domingo Stadı'nda oynayan Alcorcon'da, golcü futbolcu Borja Perez gibi Real Madrid kulübü üyesi ve hayranı olan futbolcular da bulunuyor. Geçmişte oynadığı Levante ve Alicante takımlarıyla da Real Madrid'e 2'şer gol atan Perez, Alcorcon ile de bu alışkanlığını devam ettirdi.

İspanyol basını, günlerdir stat büyüklüğünden, soyunma odalarına ve futbolcuların maaşlarına kadar Alcorcon ile Real Madrid arasında karşılaştırma yaparken, bugünkü gazetelerde, ''Alcorcon, Madrid'i küçük düşürdü. Pellegrini'nin takımı komik duruma düştü. Tarihi bir duş aldı. Asrın komedisi. Felaket, utanç verici'' ifadeleri kullanıldı.

Marca gazetesi, ''Git artık'' manşetini atarak, ''Pellegrini, tüm takımla birlikte yığılıyor. Şilili teknik adam, 3. lig takımı karşısında tarihi bir utanç yaşayan Madrid'in başında'' yorumlarında bulundu. Pellegrini ise düzenlenen basın toplantısında yöneltilen bir soru üzerine, ''Hiçbirşeyden korkmuyorum. Ne bugün ne de yarın istifa etmeyi düşünüyorum. Herkesin görmek istediği takımı bulmak için çalışmaya devam edeceğim. Sorun rakibi çalışmamak ya da eksik bilgi almak değildi. Sorun, sahadaydı. 3. lig takımlarıyla yapılan bu tip maçlarda çoğu zaman böyle şeyler yaşanmıştır. Kötü bir yenilgi olsa da şimdi gururumuzu ortaya koymamız gerekir'' dedi.

Maç sonrası açıklama yapan futbolcular ve teknik heyet de, utanç verici bir sonuç olduğunu kabul etti.
Bu zamana kadar 17 kez Kral Kupası'nı kazanan Real Madrid en son 1993'te bu kupayı kaldırırken, geçen sezon da yine bir 3. lig takımı olan Real İrun'a elenmişti.

Kral Kupası 4. turundaki Real Madrid-Alcorcon rövanş maçı, 10 Kasım tarihinde Santiago Bernabeu Stadı'nda oynayacak.