Leo Franco gidiyor Romero geliyor

Rijkaard yönetimle görüştü ve 10 maçta 15 gol yiyerek G.Saray tarihinin en başarısız kalecisi olan Franco'nun satılmasını talep etti.

Giriş Tarihi 28 Ekim 2009, 00:00 Güncelleme 28 Ekim 2009, 12:06

İÇİNDEKİLER

Rijkaard, Franco'nun yerine, geçen sezon Hollanda'da 'Yılın kalecisi' seçilen AZ Alkmaar'lı Romero'nun alınmasını istedi.

Fotomaç'ın haberine gre, G.Saray'da yönetim ve teknik heyet, F.Bahçe yenilgisinin ardından 'acil önlem paketi' hazırladı. Ocak ayında yapılacak transfer harekâtı için şimdiden kapsamlı bir rapor için kolları sıvayan teknik direktör Rijkaard, ilk olarak kaleci Leo Franco'yu gözden çıkardı. Yediği hatalı goller nedeniyle şimşekleri üzerine çeken Franco'nun devre arasında satılmasını isteyen Rijkaard, tecrübeli kalecinin yerine ise bir başka Arjantinli Sergio German Romero'nun transfer edilmesini talep etti. Rijkaard, Hollanda'da sahibi tarafından satışa çıkarılan AZ Alkmaar takımının kalesini koruyan 22 yaşındaki Romero için "G.Saray kalesinde uzun yıllar başarıyla görev yapar" ifadesini kullandı.

Geçen sezon Hollanda'da "Yılın kalecisi" seçilen ve son üç maçta Arjantin Milli Takımı'nın da file bekçiliğini yapan 1.92 boyundaki Romero için G.Saray, hemen kolları sıvadı. Yönetim, şimdilik Avrupa'nın büyük kulüplerinden talibi çıkmayan genç kaleci için 5 milyon euro'yu gözden çıkardı. Bu arada ligde 10 maçta 15 gol yiyen Franco, G.Saray tarihine geçti! Franco, ligin bugünkü statüyle oynanmaya başlandığı 1964- 65'ten bu yana, 10 maçta 15 gol yiyen tek kaleci olarak G.Saray tarihinin en başarısız file bekçisi oldu. Maç başına ortalama 1.5 gol yiyen Franco'nun eleştirilerden bunaldığı ve "Derbide yenilginin tek suçlusu ben miyim?" dediği belirtildi.