G.Saray'a 2,5 milyon euroluk gol

Galatasaray Yönetimi, büyük ümitlerle transfer etti Elano Blumer'ı. Sambacı'yla anlaşma sağlandığı haberi ajanslara düştüğünde yer yerinden oynadı.

Giriş Tarihi 27 Ekim 2009, 00:00 Güncelleme 27 Ekim 2009, 15:53

İÇİNDEKİLER

Habertürk'ün haberine göre; Brezilyalı Milli Takımı'nın yıllardır vazgeçilmezi olan yıldızdan övgüyle bahsedildi. Sarı-kırmızılı futbolseveler, Hagi'den sonra sayısız yıldızla doldurulmak istenen derin boşluğu O'nun gidereceğinden emindi. Ancak geride kalan 3 aya rağmen beklenen patlama gelmedi. Fenerbahçe derbisine ilk 11'de başlayan Elano, sergilediği kötü futbolla beklentileri bir kez daha boşa çıkardı ve kendisi hakkındaki soru işaretini belirginleştirdi. "Tek ortak noktamız Brezilyalı olmamız" dediği Lincoln'ün gölgesinden kurtulamadı, kıyaslamlarda selefinin gerisinde kaldı.

Elano, Galatasaray formasıyla çıktığı 11 maçta toplam 679 dakika sahada kaldı. Brezilyalı, söz konusu karşılaşmalarda sarı-kırmızılı takıma 4 gol ve 3 asistlik katkı yapabildi. Teknik direktör Frank Rijkaard'ın 8 maçta ilk 11'de sahaya sürdüğü Brezilyalı, çok top kaybı yapması ve uyum sorununu bir türlü aşamaması nedeniyle eleştiri tahtasındandaki yerini değiştirmeyi başaramadı.

Sarı-kırmızılı kulübün kasasından bu transfer için 7 milyon euro bonservis bedeli çıktı. Elano da yıllık 3 milyon euroya 'evet' dedi. Yıllık maliyeti 10 milyon euroya olmasına rağmen G.Saray forması altında 4 kez gol sevinci yaşayan Brezilyalı yıldızın, bir golünün değeri 2.5 milyon euroyu buldu. Cimbom'un formasını 679 dakika terleten Elano'nun bir dakikası ise 14 bin 727 euroya geldi.

LINCOLN FARK ATTI

Aslan'ın eski 'kurtarıcı'sı Cassio Lincoln, geçen sezon -Ekim ayı sonuna kadar- 12 maçta forma giydi. Bu karşılaşmalarda 962 dakika sahada kalan problem yıldız, 4 gol ve 10 asistlik performans sergiledi. Bir golü 1.87 milyon euro, bir dakikası ise 7 bin 796 euro oldu. Sambacı, Türkiye ligindeki ilk sezonunda ise -Ekim ayı sonuna kadar- 842 dakika sahada kaldığı 10 karşılaşmada 4 gol ve 6 asistle oynadı.