Galatasaray'dan bir ilk

Galatasaray Kulübü ve Nano Girişim Ltd. Şti. arasında imzalanan anlaşma gereği Florya Metin Oktay Tesisleri ve Ali Sami Yen Stadı'nda temizlik ve hijyen sağlayan Nano Teknoloji uygulaması devam ediyor.

Giriş Tarihi 15 Ekim 2009, 00:00 Güncelleme 15 Ekim 2009, 16:49

İÇİNDEKİLER

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, ABD'nin önde gelen spor kulüpleri, hastaneleri ve gıda tesisleri tarafından kullanılan BioShield anti-bakteriyel yüzey koruyucusunun, Avrupa'da ilk defa Galatasaray Spor Kulübü tarafından kullanılmaya başlandığı bildirildi.

Açıklamada, Ali Sami Yen Stadı'nda bugün yapılan Nano Teknoloji uygulamasının, yüksek hijyen standartları sağladığı kaydedilirken, bağımsız laboratuvarlar ve çeşitli üniversiteler tarafından yapılan testlerin, BioShield'ın, geleneksel temizlik ve hijyen yöntemlerinin yetersiz kaldığı zamanlarda devreye girerek üstün bir koruma sağladığını ortaya koyduğu savunuldu.

Açıklamada, ''90 günde bir uygulaması yapılan BioShield, uzun süreli anti-bakteriyel koruma sağlarken, bakterilere karşı fiziksel koruma sağlayan teknolojisi sayesinde dirençli mikropların ve biofilm tabakalarının da oluşumunu engelliyor. Ayrıca geliştirilen yeni formülü ile domuz gribine karşı da etkili olduğu belgelenmiş bir sistem olan BioShield, futbolcularımızın sağlığını korumada önemli bir katkı sağlıyor'' denildi.