Sivasspor Başkanı'ndan şok itiraflar

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz geçen yıl ile bu yıl arasındaki farkı, Bülent Uygun'un ayrılması ve Muhsin Ertuğral'ın getirilişi ile ilgili tüm detayları anlattı. Yiğidolar'ın başkanı yeni teknik direktörlerini nasıl bulduklarıyla iligili yaptığı açıklamada ise 'Ertuğral'ı internetten buldum' dedi.

Giriş Tarihi 13 Ekim 2009, 00:00 Güncelleme 13 Ekim 2009, 16:06

İÇİNDEKİLER

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, Sivasspor'un kapısının Bülent Uygun'a her zaman açık olduğunu belirterek, ''Tekrar geldiğinde daha güçlü, daha tecrübeli, daha bilinçli bir Bülent Uygun ile Sivasspor, daha büyük başarılara imza atabilecek durumda olabilir'' dedi.

Otyakmaz, Sivas'ta yayın yapan kanalı TV 58 kanalında dün akşam canlı olarak yayımlanan Sporaktif programına katılarak, program yapımcısı Mustafa Ateş ile konuklarının sorularını yanıtladı.

Teknik direktör Bülent Uygun'un istifasından yeni teknik adam Muhsin Ertuğral ile anlaşma sürecine, geçen sezonki başarılardan bu sezon alınan başarısız sonuçlara, tesisleşmeden kente yapılması planlanan yeni stadyuma, transfer çalışmalarından kulübün ekonomik durumuna kadar birçok konuya açıklık getiren Otyakmaz, taraftarlardan mesaj yoluyla gelen sorulara da cevap verdi.

Geçen sezon şampiyonluğun hangi maçta kaybedildiği yönündeki soru üzerine Otyakmaz, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçına lider girdiklerini ve o maçta aldıkları yenilgiyle liderliği kaptırdıklarını söyledi.

Yenilgi sonrası duyguları sorulan Otyakmaz, o maça dair çok fazla bir şey hatırlamadığını belirterek, ''Bugün burada bunları konuşmak güzel bir şey. Şampiyonluğu tabi ki yakalamış olsaydık çok iyiydi ama o yaşadığımız güzellikleri ortadan kaldırmaz. İnanılmaz güzel bir sezon yaşadık'' dedi.

Bütün Türkiye'nin bu başarıya ortak olduğunu, Anadolu insanının takımı desteklediğini anlatan Otyakmaz, geçen sezonun artık 4 büyük hegemonyasının sarsıldığı bir yıl olduğunu söyledi.

Şampiyonluğun yitirilmesine rağmen geçen sezon yaşattıkları başarılara, güzelliklere bakmak gerektiğini belirten Otyakmaz, geçen yıl Anadolu kulüplerin Sivasspor'u şampiyonluk yolunda destekleyip desteklemediği yönündeki soruya ise ''Kesinlikle Anadolu insanı Sivasspor'u kalben destekledi ama Anadolu takımlarında asla öyle bir şey olmadı'' dedi.

BÜLENT UYGUN'A TEŞEKKÜR

Yollarını ayırdıkları teknik direktör Bülent Uygun'un Sivasspor'a çok önemli başarılar yaşattığını belirterek, ''Hocamızın Sivasspor'da gerçekten çok büyük emeği var'' dedi.

Otyakmaz, şunları söyledi:

''Hocamızın 2,5 senedir Sivasspor'a oynatmış olduğu futbol belli. Aşağı yukarı 100 karşılaşmaya yakın takımın başında oldu. İstatistiklerin çok üstünde, bir Anadolu takımının Süper Lig'de kırdığı rekorları kırarak inanılmaz galibiyetler ve inanılmaz keyifler yaşattılar. Hocamıza teşekkür ediyoruz. Keşke yaşananlardan biraz daha ders çıkararak ve bu sezona biraz daha iyi konsantre olsaydı yine aynı heyecanları yaşıyor konumda olurduk. Maalesef hem bizim, hem de onun konsantrasyonu bu sene pek iyi değildi anladığım kadarıyla. Şöyle bir geriye baktığımızda artık ne yapsak kazanıyorduk ya biraz da onun vermiş olduğu rahatlık sanıyorum etkili oldu ve bu kötü sonuçlar oldu ve hocamızla ayrılmak zorunda kaldık ki, bu ayrılıkta da inşallah bir hayır vardır.

Hem Sivasspor önümüzdeki yılların alt yapısını oluşturacak bir planlamaya girmiş oldu, hem de hocamız biraz kafasını dinleyip nerelerde hata yaptığını tespit ederse önümüzde yıllar için çok büyük dersler çıkaracak kendi adına ve tekrar Sivasspor'un her zaman ona kapısı açık durumda. Tekrar geldiğinde daha güçlü, daha tecrübeli, daha bilinçli bir Bülent Uygun ile Sivasspor daha büyük başarılara imza atabilecek durumda olabilir. Ama şimdi yeni bir yapılanmaya girdik. İsabetli bir karar aldığımıza tüm kalbimle inanıyorum.''

Sivasspor ve Bülent Uygun için iyi olacağına inandığı için Uygun'a izin verdiğini anlatan Otyakmaz, Uygun'un ayrılması sırasında duygulandığını belirterek, ''Gerçekten çok duygulandık ve hala insanın aklına geldikçe yapılanlar yine duygulanmamak elde değil. Ama hayırlı olduğuna inanıyorum'' diye konuştu.

Bülent Uygun'un dil eksiğini gidermek ve modern futbol anlayışı ile ilgili yeni bilgiler edinmek için futbolun beşiği İngiltere'ye gideceğini ifade eden Otyakmaz, ''Tabi doğru bir adrese gidiyor. Orada teknik olan açıklarını kapatıp, hem de dil eksiğini kapatıp döndüğünde biraz daha değerine değer katmış olacak'' dedi.

Bülent Uygun'un hatalarından ders alabilen, zeki bir hoca olduğunu anlatan Otyakmaz, ''Ama Sivasspor gibi fikirlerini rahatlıkla uygulayabileceği, onu bağımsız bırakabilecek bir kulüp bulabilir mi, bulamaz mı onu bilemem'' diye konuştu.

Bülent Uygun ile yönetim arasında herhangi bir problem olup olmadığı yönündeki soruya Otyakmaz, kendisinin ve yönetim kurulunun Bülent Uygun'a her zaman destek olduğunu söyledi.

MUHSİN ERTUĞRAL İLE İLGİLİ İNTERNETTEKİ HABER

Bülent Uygun'un istifası sonrası Muhsin Ertuğral'da karar kıldıklarını ifade eden Otyakmaz, Ertuğral'ın değişikliğe önem veren, çalışkan, yıpranmamış, bu vatanın öz evladı, tek başına 3 ayrı kıtada mücadele vermiş ve başarılı olmuş bir hoca olduğunu söyledi.

Yurt dışında başarılı olan Türklerle ilgili internettte gördüğü bir haberde Muhsin Ertuğral'ın da yer aldığını kaydeden Otyakmaz, kulüp başkanı olarak bunun dikkatini çektiğini, internetten başarılarını okuduğu teknik adamın, bu süreç olunca da aklına gelen ilk isimlerden biri olduğunu ifade etti.

Süreç içerisinde görüştüğü Ertuğral'ın, teklifine sıcak bakınca da anlaşma yoluna gittiklerini aktaran Otyakmaz, Ertuğral'ın Sivasspor'un yapısına uygun, ruhuna uygun bir teknik adam olduğunu belirterek, ''Geçmiş dönemlerde yaşadığımız şansızlıklar kefaret olur ve bundan sonra hocamızla birlikte şansımız döner ve geleceğin Sivasspor'unun ilk adımları, ilk kıvılcımları bu haftadan itibaren atılır'' dedi.