En genci Sağlam ya en yaşlısı...

Bülent Uygun'un Sivasspor teknik direktörlüğünü bırakmasının ardından Ertuğrul Sağlam, Turkcell Süper Lig'de görev yapan en genç teknik adam unvanına sahip oldu.

Giriş Tarihi 09 Ekim 2009, 00:00 Güncelleme 09 Ekim 2009, 14:22

İÇİNDEKİLER

Ertuğrul Sağlam, Turkcell Süper Lig'de görev yapan en genç teknik adam unvanına sahip oldu.

Süper Lig'de görev yapan Türk teknik direktörlerin en genci unvanı, Sivasspor'un başında bulunan Bülent Uygun'un (38) görevini bırakmasından sonra Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'a (39) geçti.
Bülent Uygun'un istifasından önce Sivasspor, 8 maçta 4 puan toplayarak 17. sırada yer alırken, Ertuğrul Sağlam yönetimindeki Bursaspor ise 8 hafta sonunda 16 puanla lig sıralamasında 3. durumda bulunuyor. Genç teknik direktör Sağlam, Bursaspor'un sezon sonu hedefini ''Avrupa kupalarına katılma'' olarak açıkladı. Lig'in 3. genç teknik adamı ise Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas (41) oldu. Kafkas yönetimindeki sarı-kırmızılılar şu ana kadar ligde 15 puan topladı. Yaş sıralamasında Ertuğrul Sağlam'ı takip eden Kafkas, ligde de Kayserispor ile Bursaspor'un bir sıra arkasında yer alıyor.
Bu arada Sivasspor, Bülent Uygun'dan boşalan teknik direktörlük görevi için 50 yaşındaki Muhsin Ertuğral ile anlaştı.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Thomas Doll (43), Türkiye'de görev yapan yabancı teknik adamlar arasında en genç isim olma özelliğini taşıyor. Alman teknik adam Doll, şu anda Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard'tan (47) sonra en başarılı yabancı teknik adam olarak göze çarpıyor. Doll yönetimindeki Gençlerbirliği, 8 maçta 3 galibiyet, 4 beraberlikle 13 puan topladı ve 5. sırada yer aldı.
Thomas Doll'den 4 yaş büyük Hollandalı Rijkaard ise Fenerbahçe Teknik Direktörü Daum'dan (55) sonra en başarılı 2. teknik direktör olarak dikkati çekiyor.

Bu arada Rijkaard yönetiminde 19 puanla ligde şu an Fenerbahçe'nin ardından 2. sırada bulunan Galatasaray da, genç teknik direktör Doll yönetimindeki Gençlerbirliği de bu sezon ilk yenilgilerini geçen hafta tattılar.

Ligin 3. ''genç yabancı'' teknik adamı ise 47 yaşındaki Gaziantepspor Teknik Direktörü Jose Couceiro. Rijkaard ile aynı yaşta olan Couceiro, kırmızı-siyahlılarla şu ana kadar 9 puan topladı. Gaziantepspor 9. hafta öncesinde 12. sırada bulunuyor.

LİGİN EN ''YAŞLI''SI DENİZLİ


Turkcell Süper Lig'de görev alan teknik adamlar arasında en ''yaşlı'' isim 59 yaşındaki Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli. Ligde ve Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde sıkıntılı günler geçiren Mustafa Denizli yönetimindeki Beşiktaş, Şampiyonlar Lig'inde oynadığı 2 karşılaşmayı da kazanamazken Süper Lig'de ise sadece 3 galibiyet ile 12 puan topladı. Denizli yönetimindeki siyah-beyazlılar, 8. hafta sonunda 8. sırada yer aldı.

Kasımpaşa Teknik Direktörü Yılmaz Vural (56) ise yerliler arasında en tecrübeli ikinci teknik adam.
Denizli'den 10, Yılmaz Vural'dan ise 7 yaş küçük olan Hikmet Karaman, Ankaragücü ile ''100. Yıl''da başarı arıyor. Sarı-lacivertliler, Karaman yönetiminde ligde şu ana kadar topladığı 9 puanla 11. sırada bulunuyor.

Trabzonspor Teknik Direktörü Hugo Broos (57), Mustafa Denizli'den sonra ligin ''en yaşlı'' 2. teknik adam olarak dikkati çekiyor. Belçikalı teknik adamın yönetimindeki bordo-mavililer, ligde Beşiktaş'ın bir sıra üzerinde yer alıyor. Trabzonspor, ligde şu ana kadar Beşiktaş gibi yalnızca 3 galibiyet sevinci yaşadı. 8. haftada 7. sırada yer alan bordo-mavililer, Broos yönetiminde 8 maçta 12 puan toplayabildi.

Turkcell Süper Lig'de görev alan teknik direktörler arasında ''en yaşlı yabancı'' unvanına sahip Hugo Broos'u, Fenerbahçe'nin teknik direktörü Chiristoph Daum (55) takip ediyor. Türkiye'de daha önce de görev yapan ve şampiyonluklar yaşayan Alman teknik adam, bu sezon da Fenerbahçe ile başarılı bir grafik çiziyor. Daum yönetimindeki sarı-lacivertli takım, şu ana kadar oynadığı 8 lig karşılaşmasını da kazanarak, rekora imza attı ve zirveye kuruldu.

Turkcell Süper Lig'in 8. haftası sonunda takımların puan durumuna göre teknik direktörlerin sıralaması ve yaşları şöyle:

1. Chiristoph Daum (55 - Fenerbahçe)...........................24
2. Frank Rijkaard (47 - Galatasaray)..........................19
3. Ertuğrul Sağlam (39 - Bursaspor)............................16
4. Tolunay Kafkas (41 - Kayserispor)...........................15
5. Thomas Doll (43 - Gençlerbirliği)...........................13
6. Rıza Çalımbay (46 - Eskişehirspor)..........................13
7. Hugo Broos (57 - Trabzonspor)...............................12
8. Mustafa Denizli (59 - Beşiktaş)........................... .12
9. Abdullah Avcı (46 - İstanbul Büyükşehir Belediyespor).......12
10. Mesut Bakkal (45 - Manisaspor).............................10
11. Hikmet Karaman (49 - Ankaragücü)............................9
12. Jose Couceiro (47 - Gaziantepspor)..........................9
13. Mehmet Özdilek (43 - Antalyaspor)...........................9
14. Ziya Doğan (48 - Diyarbakırspor)............................9
15. Nurullah Sağlam (43 - Denizlispor)..........................6
16. Yılmaz Vural (56 - Kasımpaşa)...............................4
17. Muhsin Ertuğral (50 - Sivasspor)............................4