Ankaraspor CAS'a gitmeye hazırlanıyor

Egemenoğlu, Uluslararas› Spor Mahkemesi’ne gidebileceğini vurgularken, “CAS bu davaya bakar m› bilmem?” dedi...

Giriş Tarihi 08 Ekim 2009, 00:00 Güncelleme 08 Ekim 2009, 14:41

İÇİNDEKİLER

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Turk cell Sü per Lig'den düşürülen Ankaraspor'un, bu sezon Turkcell Süper Lig'de müsabakalara iştirak etmemesine, gelecek sezon Bank Asya 1. Lig'de yer almasına karar verdi.

Toplantının ardından federasyon başkan vekili Lutfi Arıboğan ile federasyonun hukuktan sorumlu yönetim kurulu üyesi Yunus Egemenoğlu, basın toplantısında alınan kararları açıkladılar. Egemenoğlu, Ankaragücü'nün değil de Ankaraspor'un küme düşürüldüğüyle ilgili olarak ''Burada da UEFA'nın tercihine göre hareket edilmiştir. Bir yanda tarihi bir kulüp varken, diğer anlamda tarihi anlamda (B) kategorisinde bir takım var. UEFA, o ligde tarihi daha fazla olan takımın ligde kalmasına karar verdi" dedi.

8 takımda 15 kişilik boşluk var


Egemenoğlu, Ankara'nın CAS'a gidebileceğini vurgularken, 'CAS bu davaya bakar mı bilmem. CAS genelde yabancı oyuncu ve teknik direktörlerin sorunlarıyla ilgili konuları görüşür" dedi.

Ankaralı futboluculara transfer dönemi açılacağını hat›rlatan Egemenoğlu, yabancı kontenjanı olarak şuanda ligdeki 8 takımda 15 kişilik boşluk olduğunu söyledi.