Galatasaray'a büyük şok!
Galatasaray'ın yapımı 'yılan hikayesine' dönen yeni stadı bir darbe de Eren Talu'dan yemek üzere!
GALATASARAY'IN kullanımına sunulmak üzere Seyrantepe'de yapılacak dev spor kompleksin ihalesini 2007'in Eylül ayında alan Eren Talu taahhütlerini yerine getirmeyince TOKİ durumuna el koymuştu.
Bugün'de yer alan habere göre, TOKİ de stat yapım işin Varyap-Uzunlar A.Ş'ye verince ortalık karıştı. Galatasaray Lisesi mezunu olan Eren Talu şim hem TOKİ'ye hem de taraftarları üzecek şekilde Galatasaray'ı çeşitli davalarla vurmaya hazırlanıyor.
DAVA 1- 2 Temmuz 2009'da yeni ihale açmak için projeyi durduran TOKİ'ye kendi ihalesini iptal ettiği için dava açacak.
DAVA 2- 184 milyon 61 bin lira ile en düşük teklifi vererek çalışmalarına başlayan Varyap-Uzunlar A.Ş İş Ortaklığı'nın kazandığı ihalenin iptali için de dava yolda!
DAVA 3- Yönetim kendine destek olmadığı ve ihale iptaline neden olacak davranışlarda bulunduğuna inanıyor. Ayrıca yönetinim ihalenin pital sercinde küçük düşürücü davranışlar ve açıklamalarda bulunduğu gerekçesiyle de hukuk mücadelesine girişecek!
DAVA 4- İnşaata yaklaşık 100 milyon dolara yakın para harcadığını ileri süren Talu, parasını geri almak için de dava açacak. Bu arada Talu'nun TOKİ'den parasını geri istediği ancak 'Bugün git yarın gel' cevabı aldığı öğrenildi.
Galatasaray camiası şimi Eren Talu'nun bu davlarda çok kararlı olduğunu konuşuyor. Talu'nun ayrıca TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'a da kişisel bir dava açmaya hazırlandığı söyleniyor. Davalar nedeniyle Galatasaray yönetimini de zor günler bekliyor olacak. Çünkü mahkeme süreci içinde stadın yapım işi 'tedbir' kararıyla durdurulabildi. de zor durumda.